Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Τις ενέργειες της κυβέρνησης στην υπόθεση των Τεμπών αξιολογούν οι πολίτες στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, στην οποία καταγράφεται κατακερματισμός της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό εισόδου στη Βουλή καλύπτεται από εννέα κόμματα, ενώ στο όριο βρίσκεται και ένα δέκατο.
Το κεντρικό ερώτημα, ωστόσο, αφορά την υπόθεση των Τεμπών και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 82% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το θέμα των Τεμπών είναι είτε το πιο σημαντικό, είτε ένα από τα πιο σημαντικά θέματα. Μόλις το 14% απάντησε ότι δεν είναι τόσο ή δεν είναι σημαντικό.
Το 66% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη διερεύνηση της υπόθεσης και επιπλέον ένα 15% θεωρεί ότι οι επιδόσεις της έρευνας είναι μέτριες. Μόλις το 15% είναι ικανοποιημένο από την πορεία της έρευνας.
Όσον αφορά στους πολιτικούς δείκτες, ο κατακερματισμός των ψηφοφόρων και τα χαμηλά πόσοστά, ακόμη και για το πρώτο κόμμα, το οποίο παραμένει η Νέα Δημοκρατία, είναι τα δύο χαρακτηριστικά της εικόνας που διαμορφώνεται την περίοδο που διανύουμε.
Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, το ποσοστό του 3% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή, ξεπερνούν εννέα κόμματα, ενώ ένα ακόμα είναι στο όριο.
Η Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του 30%, παρόλα αυτά, έχει διαφορά 13 ποσοστιαίες μονάδες από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ. Τρίτο κόμμα με 10% είναι η Ελληνική Λύση, με τους ψηφοφόρους να «μοιράζουν» μονοψήφια ποσοστά στα υπόλοπα κόμματα.
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου:
Στην εκτίμηση ψήφου:
Το 29% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κ. ΜητσοτάκηΌσον αφορά το ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 29% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθούν: Νίκος Ανδρουλάκης με 9%, Κυριάκος Βελόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου με 7%, Σωκράτης Φάμελλος με 6%, Δημήτρης Κουτσούμπας με 5%, Αφροδίτη Λατινοπούλου και Στέφανος Κασσελάκης με 3% και Αλέξης Χαρίτσης με 2%. Τέλος, Δ. Νατσιός και Β. Στίγκας συγκεντρώνουν 1%.
Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ και η νέα τάξη πραγμάτων που επιχειρεί να επίβάλλει ο Αμερικανός πρόεδρος, απασχολεί τους Έλληνες, καθώς επηρεάζει τις παγκόσμιες εξελίξεις σε όλα τα επίπέδα.
Το 49% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ανησυχούν ή είναι απαισιόδοξοι για τις εξελίξεις με βάση την άσκηση πολιτικής του Ρεπουμπλικανού προέδρου, ενώ μόλις το 15% δηλώνουν ικανοποίηση και αισιοδοξία.
Το δε 32% αντιμετωπίζει με αδιαφορία ή περιέργεια την προεδρία του Τραμπ.
Ένα ακόμη «κεφάλαιο» που θίγει η έρευνα της Pulse, αφορά τις προσδοκίες των πολιτών για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μέλλον.
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.