Συρία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Δαμασκό (video)
«Τουλάχιστον δύο νεκρούς» άφησαν πίσω τους οι χθεσινοβραδινοί (25/2) βομβαρδισμοί της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας σε στρατιωτική θέση κοντά στη Δαμασκό.
🚨#BREAKING: Widespread Israeli airstrikes in Syria
A ground invasion between the governorates of Daraa and Quneitra in the south of Syria by the IDF. pic.twitter.com/ych9S4WO6o — World Source News 24/7 (@Worldsource24) February 25, 2025
Από την Κυριακή (23/2), υπήρξε ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της νέας ηγεσίας της Συρίας, με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου να προειδοποιεί τη Δαμασκό να μην μεταφέρει στρατεύματα στη νότια Συρία.
Οποιεσδήποτε δυνάμεις του συριακού στρατού κινηθούν νότια της Δαμασκού θα διακινδυνεύσουν «να αντιμετωπίσουν ισραηλινή αντίδραση με πυρά», δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη Ισραηλινός αξιωματούχος στους The Times of Israel.
«Δεν θα επιτρέψουμε στους τζιχαντιστές να πλησιάσουν τα σύνορά μας, δεν θα επιτρέψουμε απειλές για τους Δρούζους στη Συρία και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί άλλη μια 7η Οκτωβρίου στο Γκολάν», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Διαβάστε επίσης:
Ολοταχώς προς συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας για τα ορυκτά – Την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι