search
ΤΡΙΤΗ 26.08.2025 19:48
MENU CLOSE

Ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης βανδάλισαν το θέρετρο γκολφ του Τραμπ στη Σκωτία (Video)

08.03.2025 18:26
palestine1

Στο στόχαστρο ακτιβιστών βρέθηκε την Παρασκευή το θέρετρο γκολφ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Τέρνμπερι, στη Σκωτία, όπου έγραψαν συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων.

Η ομάδα διαμαρτυρίας Palestine Action ανέλαβε την ευθύνη.

Οι ακτιβιστές έγραψαν τις φράσεις «Ελευθερία στη Γάζα» και «Ελευθερία στην Παλαιστίνη», αλλά και υβριστικά μηνύματα κατά του Αμερικανού προέδρου.

«Η Γάζα δεν είναι προς πώληση» έγραψαν επίσης στο γρασίδι.

Η οργάνωση Palestine Action δήλωσε πως ευθύνεται για την «παρέμβαση». Με ανάρτησή της στο Χ γράφει ότι «την ώρα που ο Τραμπ προσπαθεί να διαχειριστεί τη Γάζα ως ιδιοκτησία του, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η δική του ιδιοκτησία είναι προσβάσιμη».

Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ προκάλεσε την οργή του αραβικού κόσμου όταν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν τον έλεγχο της Γάζας, θα εκτοπίσουν τον παλαιστινιακό πληθυσμό της, που είναι πάνω από 2 εκατομμύρια, και θα τη μετατρέψουν σε «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής».

Η αστυνομία της Σκωτίας, που έλαβε κλήση για το περιστατικό τα ξημερώματα του Σαββάτου, δηλώνει ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Συμφωνία στις διερευνητικές μεταξύ CDU/CSU και SPD – Κοντά σε σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία είναι πλήρως δεσμευμένη στον εποικοδομητικό διάλογο με τις ΗΠΑ»

Κάλας: «Ο Πούτιν δείχνει ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την ειρήνη – Να εντείνουμε τη στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 26.08.2025 19:47