Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ήσυχος με τη συνείδησή του «σε σχέση με όσα είχαμε κάνει στον σιδηρόδρομο, όσο ήμασταν κυβέρνηση» δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.
Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε στο Mega πως από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας «που έγινε έγκλημα με τα στοιχεία που έχουν αποκαλυφθεί» υπάρχει «μια προσπάθεια της κυβέρνησης, που είχε και επικοινωνιακή υπεροχή, να πει ότι φταίνε όλοι, φταίνε οι διαχρονικές παθογένειες, φταίνε τα πάντα. (…) Οι γονείς μπορούν να πουν ό,τι θέλουν με αυτό που συνέβη. Όταν έχουν φτάσει στο σημείο να παίζουν τον ελεγκτικό ρόλο του κράτους γιατί δεν λειτουργεί το κράτος, είναι λογικό να δημιουργείται και μια αίσθηση και μια εικόνα, και καλά κάνουν, να διερευνηθούν οι πάντες και τα πάντα και όσο παλιά και αν είναι».
«Πίσω από τη λογική του όλοι φταίνε και όλοι ίδιοι είναι, στο τέλος δεν θα φταίει κανείς», επισήμανε.
«Αυτό που κάνω είναι όχι να στέκομαι δίπλα στους γονείς αλλά να δίνω την ίδια μάχη και τον ίδιο αγώνα για να διερευνηθούν όλοι και όλα με πρώτο εμένα για να σταματήσουν διάφοροι να χρησιμοποιούν το όνομά μου. Εδώ έχουν αποκαλυφθεί εγκλήματα και προκειμένου να μην είναι μόνη της η ΝΔ και οι υπουργοί της που έχουν ευθύνες, να λένε και μερικούς από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν είναι καθόλου έτσι», υπογράμμισε.
«Καλό είναι πλέον όποιος μιλάει, εγώ αυτό θα κάνω τουλάχιστον, να μιλάει με συγκεκριμένα στοιχεία για να μην αφήνουμε λογικές που είναι της ακροδεξιάς περισσότερο, να λένε ότι όλοι ίδιοι είναι», επισήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης.
Όπως εξήγησε: «Είναι νόμος και διαδικασίες της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας, όποτε γίνεται ένα δυστύχημα δεν πειράζεις, μετά τη διάσωση, τίποτα. (…) Ποιος άλλος μπορεί να συντονίσει τέσσερα υπουργεία και 5 – 6 βαριές δομές κρατικών υπηρεσιών, από την Πολεμική Αεροπορία, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την Περιφέρεια, εκτός από το Μαξίμου; Ποιος άλλος μπορεί; Δεν μπορεί άλλος. Ούτε ένας υπουργός μπορεί».
«Η Πυροσβεστική, η Αστυνομία δεν είναι Σώματα τα οποία δεν ξέρουν τι γίνεται σε ένα δυστύχημα και από ποιον παίρνουν εντολές», επισημαίνει.
«Εμείς παραλάβαμε μία σύμβαση τέλος του ’14 που δεν είχε γίνει τίποτα και ξεκινήσαμε να την εκτελούμε. Αν τελείωνε η 717 θα είχαμε τηλεδιοίκηση; Η απάντηση είναι δεν θα είχαμε τηλεδιοίκηση. Δεν θα είχαμε τηλεδιοίκηση διότι η σύμβαση αυτή ήταν μια σύμβαση με πολύ μεγάλα κενά, με υλικά τα οποία δεν παράγονταν πια», είπε για τη σύμβαση 717.
«Ήταν το ’19 ασφαλής ο σιδηρόδρομος; Ήτανε είναι η απάντηση. Μέχρι το ’19 υπήρχε το παλιό σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, υπήρχε δηλαδή παράλληλα με τη λειτουργία του σταθμού και των σταθμαρχών που ήταν και στον σταθμό της Λάρισας και στους άλλος σταθμούς, άλλη δομή που ήλεγχε τι έκαναν οι σταθμοί. Αυτό μετά την πυρκαγιά που έγινε το ’19 δεν φτιάχτηκε ποτέ», επισήμανε, προσθέτοντας: «Το δεύτερο ήταν ότι δεν είχαμε κατάρρευση οργανική του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας. Και το λέω αυτό όταν εμείς δεν είχαμε το περιθώριο να κάνουμε προσλήψεις».
Διαβάστε επίσης:
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το θέμα μόλις άνοιξε – Δεν «κλείνει» με μια συγγνώμη της κυβέρνησης (Video)
Μητσοτάκης: «Να αλλάξουμε το κράτος και όσα κρατούν τη χώρα πίσω»
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.