search
ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 02:00
MENU CLOSE

Το ψωμί, ψωμάκι: Έρχονται και νέες αυξησεις, λόγω ανόδου της τιμής του αλευριού – Αρτοποιοί: «Δεν βγαίνουμε»

10.03.2025 10:07
bread-new

Νέες αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού αναμένεται να έρθουν μέσα στο μήνα, καθώς, σύμφωνα με τους αρτοποιούς, αυξήθηκε η τιμή του αλευριού και πλέον δεν μπορούν να απορροφήσουν τις αυξήσεις αυτές, διατηρώντας σταθερή την τιμή.

Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά FM, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών, προαστίων και περιχώρων, Παναγιώτης Σαχινίδης, εξήγησε ότι «προσπαθούμε να απορροφούμε τις αυξήσεις, αλλά όσο και να προσπαθούμε, έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Τώρα τελευταία ήρθε μια αύξηση στο αλεύρι. Σεβόμαστε τον πελάτη μας και προσπαθούμε να απορροφήσουμε τις αυξήσεις, αλλά πόσο να απορροφήσουμε, όταν κλείνουν αρτοποιία γιατί δεν αντέχουν, δεν βγαίνουν».

Σύμφωνα με τον Π. Σαχινίδη, «πρέπει να ανεβάσουμε τις τιμές γιατί εδώ και 10 μέρες έχουν ανέβει οι τιμές στα άλευρα. Οι αυξήσεις πιστεύω ότι θα γίνουν μέσα στο Μάρτιο, γιατί δεν βγαίνει». «Υπάρχει ασφυξία στον κλάδο, σε δείγμα 502 βιοτεχνών 4 στις 10 επιχειρήσεις έχουνε πολύ μεγάλο πρόβλημα με το κόστος ενέργειας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της συντεχνίας αρτοποιών.

Διαβάστε επίσης

Βόλος – τροχαίο δυστύχημα: Τραγωδία χωρίς τέλος, πέθανε ο πατέρας του οδηγού της μοτοσικλέτας

Ηράκλειο: 53χρονη έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της – Νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ

Αλέξης Κούγιας: Οι πληροφορίες για τη διαθήκη και τους κληρονόμους του – «Η περιουσία μου ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ» έλεγε ο ίδιος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 00:27