search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.10.2025 07:44
MENU CLOSE

Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: 51 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες από κόλαση φωτιάς σε νυχτερινό κέντρο

16.03.2025 10:15
madke1

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής (16/03) στη Βόρεια Μακεδονία όπου δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στην πόλη Κοτσάνι.

Σύμφωνα με το Reuters, ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε στο ταβάνι και στην στέγη του κλαμπ, με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα διαστάσεις.

«Ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί» αναφέρουν οι τοπικές Αρχές, ωστόσο τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας κάνουν λόγο για 51 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο κλαμπ Pulse στο Κοτσάνι, μία πόλη περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από τα Σκόπια και εκτιμάται ότι στο μαγαζί βρίσκονταν περίπου 1.500 άτομα που παρακολουθούσαν συναυλία.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο σημείο έσπευσε ο υπ. Εσωτερικών Πανς Τοσκόφσκι και ο πρωθυπουρός Χρίστιαν Μισκόσκι.

Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για πανικό που επικράτησε μέσα στο μαγαζί με αποτέλεσμα κόσμος να πεθάνει από τη φωτιά και την ασφυξία.

Το κρατικό πρακτορείο MIA κάνει λόγο ακόμα και για 50 νεκρούς, όπως αναφέρει το RTL, χωρίς ακόμα αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Συλλυπητήρια Γ. Γεραπετρίτη στον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας Timcho Mucunski, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ζωής που προκάλεσε η τραγική πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο στην πόλη Kocani.

Ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων σωστικών ομάδων διάσωσης και ιατρικής υποστήριξης.

Διαβάστε επίσης:

Λαβρόφ καλεί Τραμπ να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη – «Μήνυμα στο Ιράν η επίθεση» αποκαλύπτει αμερικανός αξιωματούχος

Τραμπ: Πώς του γύρισε μπούμερανγκ το δόγμα «δεν υπάρχει κέρδος χωρίς πόνο» – Γιατί ο ενθουσιασμός δεν κράτησε πολύ

Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία εξουσία να υπαγορεύουν την εξωτερική πολιτική της Τεχεράνης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.10.2025 07:36