search
ΔΕΥΤΕΡΑ 11.08.2025 17:02
MENU CLOSE

Δίκη Πισπιρίγκου: Έρευνα για 5 μάρτυρες – «Σοβαρές ενδείξεις» για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης

18.03.2025 11:24
martyras_diki

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου καταδικάστηκε σε δις ισόβια για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας, στο «στόχαστρο» των δικαστικών αρχών μπαίνουν τυχόν ποινικές ευθύνες επιστημόνων που κατέθεσαν στη δίκη της.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν την λήξη της τελευταίας συνεδρίασής του, το δικαστήριο διέταξε να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος πέντε ιατροδικαστών και του παθολογοανατόμου, που κατέθεσαν στη δίκη.

Έτσι, με εντολή του ΜΟΔ, το οποίο αποδέχθηκε αίτημα της υποστήριξης της κατηγορίας, θα διαβιβαστούν αυτεπαγγέλτως πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθούν ποινικές ευθύνες για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης σε βάρος των συγκεκριμένων οι οποίοι, σύμφωνα με την εισαγγελέα, «υπέπεσαν σε αντιφάσεις κατά την εξέταση ενώπιον των ανακριτικών Αρχών και του δικαστηρίου».

Η εισαγγελική λειτουργός κρίνει, όπως είπε, ότι «ανέκυψαν όχι μόνο απλές, αλλά σοβαρές ενδείξεις υπέρ της τέλεσης αξιόποινης πράξης της ψευδούς κατάθεσης».

Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στην εισαγγελία για τους Εμμανουήλ Αγαπητό, Χριστίνα Τσάκωνα, Σωκράτη Τσαντίρη, Αγγελική Τσιόλα και Ουρανία Δημακοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το ξέσπασμα μετά την καταδίκη – Έδειξε φωτογραφίες των παιδιών της – «Κοιτάξτε τες γιατί θα σας στοιχειώνουν»

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου – Δις ισόβια για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Πατήσια: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα – Τουλάχιστον τρεις χιλιάδες ευρώ η «λεία» του δράστη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11.08.2025 17:01