Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος και χειροκρότησε τα παιδιά, που παρέλασαν παρουσία της υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, του δήμαρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και άλλων επισήμων.
Την παρέλαση άνοιξε το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων με παραδοσιακές ενδυμασίες και με το λάβαρο της Επανάστασης.
Παρέλασαν περισσότερα από 200 σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, αλλά και ο σύλλογος Αρεοπολιτών Μάνης «Πέτρος Μαυρομιχάλης Αρχιστράτηγος» με μανιάτικη ενδυμασία και την πολεμική σημαία της Μάνης του 1821, ενώ παιάνιζαν η Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων και οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Πριν από την έναρξη της παρέλασης έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Λουλούδια και κεράκια άφησε πλήθος κόσμου έξω από τη Βουλή, στο σημείο όπου είναι γραμμένα τα ονόματα των 57 θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών.
«Μέσα από τη μαθητική παρέλαση ερχόμαστε σε επαφή και θυμόμαστε αυτό που το 1821 ένωσε τους λίγους και τους μετέτρεψε σε γίγαντες και δεν ήταν άλλο από την ανάγκη για ελευθερία», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.
Αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση.
Φωτογραφίες από τη φετινή μαθητική παρέλαση:
Διαβάστε επίσης:
Προκαταρκτική έρευνα για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τον Λαγκαδά
Απόστολος Λύτρας – Σοφία Πολυζωγοπούλου: Υπέγραψαν συναινετικό διαζύγιο (Video)
Συνελήφθη η Γεωργία Μπίκα μετά από τροχαίο – Τι έδειξε το αλκοτέστ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.