Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Τα αποτελέσματα της δραστηριότητάς της για το 2024 έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα σε ειδικό δημοσιογραφικό γεύμα η ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε., το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ΕΝΔΙΑΛΕ, πέτυχε ποσοστό συλλογής Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων 82%, αυξημένο κατά 4% σε σχέση το 2023 και διατήρησε ποσοστό αναγέννησης 100%.
Σημειώνεται ότι τα ποσοστά αυτά υπερβαίνουν τόσο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο συλλογής (40%) όσο και τον αντίστοιχο μέσο όρο αναγέννησης (62%) διατηρώντας, για μια ακόμα χρονιά, την Ελλάδα στην πρώτη θέση στην Ευρώπη στην αναγέννηση λιπαντικών ελαίων.

Η ΕΝΔΙΑΛΕ παρουσίασε επίσης τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τα οποία είχε η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, που υλοποιήθηκε την περασμένη χρονιά, στο πλαίσιο εορτασμού των 20 χρόνων της, με τίτλο «Κύκλος Ζωής», και περιελάμβανε την παραγωγή και προβολή τηλεοπτικού σποτ με τη μορφή κοινωνικού μηνύματος, στοχευμένες δράσεις ενημέρωσης του κοινού σε ΔΕΘ και The Mall Athens, προβολής spot σε 35 σημεία ΚΤΕΟ, ψηφιακή καμπάνια σε Google και Meta, καθώς και advertorials σε επιλεγμένα μέσα.
Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η ΕΝΔΙΑΛΕ ανέδειξε κατά τη διάρκεια του γεύματος τις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου της όπως η δημιουργία νέου, πρότυπου Κέντρου Συλλογής σε ιδιόκτητη έκταση στη ΒΙΠΕ Καβάλας, με δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης άνω των 100 ΜΤ και σύγχρονες τεχνολογίες πρόληψης περιβαλλοντικών κινδύνων καθώς επίσης και η καθιέρωση Ηλεκτρονικού Εντύπου Αναγνώρισης στα σημεία συλλογής, ενισχύοντας τη διαφάνεια και απλοποιώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Τέλος, με γνώμονα την προαγωγή της κυκλικής οικονομίας και την αποτελεσματικότερη δυνατή ευαισθητοποίηση του κοινού, η ΕΝΔΙΑΛΕ παρουσίασε την εμβάθυνση της στρατηγικής της συνεργασίας τόσο με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ΣΕΠΑΝ, με την υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας, όσο και με τα υπόλοιπα Ρεύματα Ανακύκλωσης Αυτοκινήτου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε., κ. Γιώργος Δεληγιώργης, δήλωσε:
«Για ακόμη μία χρονιά, αποδεικνύουμε στην πράξη πως η κυκλική οικονομία δεν είναι θεωρία – είναι καθημερινό έργο με μετρήσιμα αποτελέσματα. Η χώρα μας διατηρεί την πρωτιά στην αναγέννηση λιπαντικών ελαίων, και αυτό είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας, τεχνογνωσίας και διαρκούς επένδυσης στην καινοτομία. Με το βλέμμα στο μέλλον, συνεχίζουμε με την ίδια συνέπεια να επενδύουμε σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την κυκλική οικονομία και δημιουργούν απτό όφελος για την κοινωνία, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».
Διαβάστε επίσης:
IDEAL Holdings: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Μπάρμπα Στάθης έναντι 130 εκατ. ευρώ
Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών: Αύξηση 33,1% στα καθαρά κέρδη το 2024 – Διανέμει μέρισμα 0,29 ευρώ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.