ΚΥΡΙΑΚΗ 19.10.2025 18:59
MENU CLOSE

Μεγάλη Δευτέρα δημοσιεύθηκε ο νόμος που δίνει στις εισπρακτικές εταιρείες και funds τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ, των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών

17.04.2025 08:15

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η απόφαση που δίνει το δικαίωμα στον ΕΦΚΑ να αναθέσει σε εισπρακτικές εταιρείες τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επαγγελματιών και όχι μόνο!

Την ίδια ωρα δηλώνουν οργισμένοι και για έναν επιπρόσθετο λόγο. Όπως επισημαίνουν η απόφαση ελήφθη αιφνιδιαστικά από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ, υιοθετήθηκε στη συνέχεια από τα συναρμόδια υπουργεία και οι επαγγελματίες εν μία νυκτί ενημερώθηκαν πως πλέον… η διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους θα ανατεθεί σε ιδιώτες.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος, «η διάταξη – “όνειδος”, που αναθέτει σε ιδιώτες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές επαγγελματιών και αγροτών προς τον ΕΦΚΑ/ΚΕΑΟ, περιλαμβάνεται στο άρθρο 215 του ν. 5193/2025 (ΦΕΚ Α 56).

Παρόμοια διάταξη δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη!!

Χιλιάδες αγρότες και ελευθεροεπαγγελματίες κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους!

Σημειώνουμε ότι:

  • 7 στους 10 επαγγελματίες-αγρότες χρωστούν στον ΕΦΚΑ

Το συνολικό ύψος των οφειλών τους ανέρχεται στα 50 δις ευρώ

  • 300.000 επαγγελματίες και αγρότες αδυνατούν λόγω χρεών στον ΕΦΚΑ να συνταξιοδοτηθούν!

Με το άρθρο 215 του ν. 5193/2025 του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος τιτλοφορείται “Ενίσχυση της Κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις” και δημοσιεύθηκε σήμερα, ανατίθεται εφεξής η “εκτέλεση υπηρεσιών υποστηρικτικής φύσεως” για την είσπραξη των οφειλών των επαγγελματιών προς τον ΕΦΚΑ/ΚΕΑΟ σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες.

Διαβάστε επίσης:

Μπλακάουτ στο Πουέρτο Ρίκο: «Πάγωσε» η λειτουργία όλων των ενεργειακών σταθμών

Ο ισραηλινός στρατός μετέτρεψε το 30% της Γάζας σε ουδέτερη ζώνη – Τουλάχιστον 11 νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς

Το Reuters «κρεμάει στα μανταλάκια» τον Τραμπ: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου θα επιλέγει ποιος θα κάνει ερωτήσεις

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.10.2025 18:59
Exit mobile version