search
ΤΕΤΑΡΤΗ 13.08.2025 21:52
MENU CLOSE

Ο λογαριασμός που άναψε φωτιές: 285€ για καλαμαράκια στη Μύκονο

21.04.2025 10:01
kalamarakia

Σάλο στα social media προκαλεί νέα καταγγελία για εξωφρενική χρέωση σε εστιατόριο της Μυκόνου, σύμφωνα με την οποία τουρίστες κλήθηκαν να πληρώσουν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα θαλασσινών.

Το κατάστημα δεν είναι άγνωστο. Έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την κοινή γνώμη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό , για παρόμοιες πρακτικές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πελατών, ο κατάλογος είτε δεν είχε καθαρές τιμές, είτε παρουσίαζε παραπλανητικές πληροφορίες. Σε αρκετές περιπτώσεις, πιάτα όπως τα καλαμαράκια χρεώνονται ανά κιλό, κάτι που δυσκολεύει τον επισκέπτη να υπολογίσει την τελική τιμή.

Το περιστατικό έχει πάρει διαστάσεις στα social media. Πολλοί μιλούν για “παγίδες τουριστών” και ζητούν πιο αυστηρούς ελέγχους στις τουριστικές επιχειρήσεις. Η γενικότερη ανησυχία είναι πως τέτοιες εικόνες πλήττουν την αξιοπιστία του ελληνικού τουρισμού.

Το θέμα της διαφάνειας στις χρεώσεις και της προστασίας των καταναλωτών επιστρέφει στην επικαιρότητα. Πολλοί τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων ώστε να διαφυλαχθεί η φήμη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Μιλώντας στο Open, ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Οικονόμου ανέφερε:

«Η Μύκονος έχει χαλάσει το όνομά της. Πληρώνουμε όλοι τη νύφη της μειωμένης ζήτησης. Οι τιμές στην εστίαση, στις παραλίες και στις ξαπλώστρες δεν άλλαξαν. Μόνο τα καταλύματα προσαρμόστηκαν. Δεν βοηθά κανέναν μας να κυκλοφορούν τέτοιες εικόνες».

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Νυχτερινή διάσωση 47 μεταναστών στη Γαύδο – Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας

Σε 1,5 χρόνο έτοιμος ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει

Τροχαίο δυστύχημα στον Ασπρόπυργο: Μόλις 20 ετών ο οδηγός που έχασε τη ζωή του, καλά στην υγεία της η 16χρονη που ήταν μαζί του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13.08.2025 21:48