search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 08:11
MENU CLOSE

Ρικάρδο Μαρτινέλι: Ο πρώην πρόεδρος του Παναμά βρήκε άσυλο στην Κολομβία

11.05.2025 08:20
panamas_martineli

Άσυλο στον πρώην πρόεδρο του Παναμά, Ρικάρδο Μαρτινέλι, χορήγησε η Κολομβία.

Δύο πηγές από το περιβάλλον του πρώην προέδρου, ανέφεραν πως ο Μαρτινέλι αναχώρησε από την πρεσβεία της Νικαράγουας στην παναμέζικη πρωτεύουσα, με προορισμό την Κολομβία.

Ο Ρικάρδο Μαρτινέλι, ο οποίος καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη για ξέπλυμα χρήματος, είχε καταφύγει στην πρεσβεία της Νικαράγουας από τον Φεβρουάριο του 2024, προτού εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Οι Αρχές του Παναμά επιβεβαίωσαν πως εγγυήθηκαν ασφαλή διέλευση στον πρώην πρόεδρο Μαρτινέλι (2009-2014) «σύμφωνα με τη Σύμβαση του 1928 για το Άσυλο και την Σύμβαση του 1933 για το Πολιτικό Άσυλο».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας ανακοίνωσε πως χορηγήθηκε άσυλο στον Μαρτινέλι «στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής παράδοσης της Κολομβίας για την προστασία ανθρώπων που διώκονται για πολιτικούς λόγους».

Διαβάστε επίσης:

Ο Τραμπ επεκτείνει τις επενδύσεις του στον Κόλπο – Από το γήπεδο γκολφ στο Ντουμπάι στο σχέδιο αξίας 4 δισεκ. δολαρίων στο Ομάν

Ινδία και Πακιστάν αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της συμφωνηθείσας εκεχειρίας

Αντιπρόταση Πούτιν για απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας την 15η Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, πώς απέρριψε το τελεσίγραφο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 08:10