search
ΤΡΙΤΗ 12.08.2025 23:42
MENU CLOSE

Σεισμοί στην Εύβοια: Το πρωί της Δευτέρας οι αυτοψίες σε σπίτια – Κλειστά σχολεία σε δύο περιοχές

18.05.2025 22:33
seismos-evoia-xartis

Σχεδόν 30 σεισμοί έχουν καταμετρηθεί στην βόρεια Εύβοια μέσα σε κάτι λιγότερο από 24 ώρες. Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ως και αργά το απόγευμα, με κυριότερους αυτών των 4,4 και 4,1 Ρίχτερ, οι οποίοι έγιναν ιδιαίτερα αισθητή και στην Αθήνα.

Ο λόγος το μικρό εστιακό βάθος τους, με τους σεισμούς να προκαλούν και ζημιές σε ορισμένα σπίτια.

Πρόκειται για δονήσεις σε κομμάτι πλάκας που δεν είχε σπάσει και αφορά την ίδια ζώνη που προ διετίας είχε δώσει σεισμό 5,1 Ρίχτερ.

Αύριο κλιμάκια των μηχανικών θα κάνουν αυτοψίες για να δουν αν υπάρχουν σπίτια τα οποία θα κριθούν ακατάλληλα για κατοίκιση.

Την ίδια ώρα,  με απόφαση του Δημάρχου Μαντουδίου -Λίμνης Αγίας Άννας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα, ώστε να ελεγχθούν από τα αρμόδια κλιμάκια.

Μιλώντας στο evima.gr, ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ανέφερε πως έγιναν ζημιές σε κτίρια. 

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη – Εκεί μένει η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Συνελήφθη ένας άντρας με πιστόλι και φυσίγγια σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα

Ηλεία: Για ένα τσιγάρο σκότωσε ο 23χρονος εργάτης γης τον 24χρονο συνάδελφό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 12.08.2025 23:42