search
ΤΡΙΤΗ 26.08.2025 08:00
MENU CLOSE

Σεισμός στην Εύβοια: Χωρίς στέγη 3 οικογένειες, ζημιές σε πάνω από 50 σπίτια και κλειστά τα σχολεία – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μαντουδίου

19.05.2025 16:06
EUBOIA_SEISMOS1
evima

Συνεχίζεται ο απολογισμός των ζημιών που άφησε πίσω του ο σεισμός των 4,5 ρίχτερ τα ξημερώματα στα κτήρια της περιοχής. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν στην περιοχή. Οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να επιδιορθωθούν οι ζημιές. Πού θα φιλοξενηθούν οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους και τι δήλωσε ο δήμαρχος για τις αυτοψίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε το κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ αποφασίστηκε πως τρία σπίτια στην Εύβοια είναι ακατάλληλα και χρειάζονται κατεδάφιση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του evima.gr.

Στον ξενώνα της Μητρόπολης όσοι έμειναν χωρίς στέγη – Ζημιές σε πάνω από 50 σπίτια

Οι οικογένειες που χάνουν τα σπίτια τους από την Εύβοια θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα της Μητρόπολης στο Προκόπι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγ. Άννας, Γεώργιος Τσαπουρνιώτης δήλωσε στο evima.gr, ότι από τις αυτοψίες φαίνεται ότι υπάρχουν ζημιές σε πάνω από 50 σπίτια αλλά και δημοτικά κτήρια και μερικές ζημιές σε σχολεία.

Ο κ. Τσαπουρνιώτης σημείωσε ότι 3-4 σπίτια είναι ακατάλληλα για να κατοικηθούν, ενώ όσων κατοίκων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή. «Επικεντρώνουμε τις ζημιές στην κοινότητα του Προκοπίου, αλλά έχουμε και σποραδικές ζημιές και στις γύρω κοινότητες, στη Δαφνούσσα, στο Πήλι, στο Μυρτιά και σε άλλα χωριά» τόνισε.

Ο δήμος ζήτησε από νωρίς το πρωί να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη λόγω του σεισμού, για να μπορέσουν να αποκατασταθούν οι βλάβες το συντομότερο δυνατό.

Εκτός από τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στην Εύβοια στα σπίτια και τα κτήρια, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα και στα σχολεία της περιοχής.

Κλειστά τα σχολεία μέχρι να επιδιορθωθούν οι ζημιές

Συγκεκριμένα τα περισσότερα σχολεία στην δημοτική Ενότητα Κηρέως έχουν γεμίσει με ρωγμές από τον σεισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, μέχρι να διορθωθούν οι ζημιές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στη δημοτική ενότητα Κηρέως.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν το ΕΠΑΛ και το ΓΕΛ Μαντουδίου, το Δημοτικό Κηρίνθου, το Γυμνάσιο Μαντουδίου, το Δημοτικό Κεχριών, το Γυμνάσιο και δημοτικό Προκοπίου και το Νηπιαγωγείο Προκοπίου, καθώς υπάρχουν επιτοίχιες ζημιές.

Διαβάστε επίσης:

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν 2 νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών

Τριτοκοσμικές εικόνες: Γέμισαν λύματα θάλαμοι στην Παιδιατρική του νοσοκομείου Ρίου (video)

Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στον Κηφισό – Συγκρούστηκε νταλίκα με 2 αυτοκίνητα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 26.08.2025 07:59