search
ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 15:12
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» Κεφαλογιάννη σε ιδιοκτήτες ακαθάριστων οικοπέδων – «Τέρμα οι διευκολύνσεις, έρχονται πρόστιμα»

28.05.2025 13:30
oikopeda katharismos 6654- new

Καμπανάκι προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων που δεν έχουν μεριμνήσει για τον καθαρισμό τους ότι μετά τις 15 Ιουνίου, οπότε και εκπνέει η προθεσμία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ελέγχους και πρόστιμα, έκρουσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης

«Οι διευκολύνσεις σταματούν εδώ και από δω και πέρα ξεκινά η ανάληψη των ευθυνών και η εφαρμογή του νόμου», είπε στο πλαίσιο ενημέρωσης της Βουλής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Εκτίμησε ότι η φετινή δεν θα είναι μια εύκολη αντιπυρική περίοδος και σημείωσε ότι οι Δήμοι θα φέρουν την ευθύνη για τον έλεγχο, την επιβολή προστίμων και τον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των οικοπέδων. Η Πυροσβεστική, πρόσθεσε, θα έχει αρμοδιότητα να ελέγξει μία προς μία τις καταγγελίες των πολιτών, και να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων, όπου χρειαστεί. 

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στον ρόλο των πολιτών που είναι –όπως είπε- «συμμέτοχοι και συνδιαμορφωτές της πολιτικής προστασίας». 

Για το 2024 συχνότερη αιτία πυρκαγιάς, αποτέλεσε η ανθρώπινη αμέλεια, καθώς υπήρξαν 1950 περιστατικά  πυρκαγιών, οι οποίες συνδέονται με εργασίες υπαίθρου, όπως η καύση κλαδεμάτων και υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον «ξαφνικό θάνατο» του ΟΠΕΚΕΠΕ συγκαλύπτει τις ευθύνες της για την κατάρρευσή του

Με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ταξί συναντήθηκε ο Κυρανάκης -«Να βρούμε ρεαλιστικές λύσεις» λέει το υπουργείο

Παρέμβαση Αρναούτογλου στην Κομισιόν: «Χωρίς σπίτι, χωρίς γιατρούς και χωρίς πυροσβέστες τα Ελληνικά νησιά» 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 15:12