search
ΤΕΤΑΡΤΗ 16.07.2025 06:02
MENU CLOSE

Απαγωγή επιχειρηματία στον Υμηττό: Προφυλακιστέοι ο γνωστός τράπερ και οι άλλοι 3 κατηγορούμενοι

28.05.2025 23:36
traper apagogi

Τον δρόμο της φυλακής παίρνουν μετά τις απολογίες τους οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της απαγωγής 24χρονου επιχειρηματία, στις αρχές Μαίου, σε συνεργείο στην περιοχή του Υμηττού.

Το θύμα, σύμφωνα με την δικογραφία, είχε μεταφερθεί με την βία σε όχημα των τριών από τους τέσσερις κατηγορούμενους και είχε μείνει σε καθεστώς απειλών και σωματικής βίας επί πέντε ώρες στα χέρια τους .

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός στον χώρο της τράπ καλλιτέχνης, Ivan Greko, είναι αντιμέτωποι με συνολικά 11 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, με βασικές αυτές που αφορούν την αρπαγή κατά συναυτουργία, ληστρική εκβίαση και εγκληματική οργάνωση κ.ά..

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κατηγορούμενοι, που με την βία άρπαξαν το θύμα από το συνεργείο, αρνήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας τις κατηγορίες ισχυριζόμενοι ότι ουδέποτε συνέβη πραγματικά η καταγγελόμενη από το θύμα απαγωγή.

Η θέση των κατηγορούμενων, είναι πως η υπόθεση αφορούσε την εξόφληση οφειλών. Αυτή την εκδοχή φαίνεται να έδωσε ο θεωρούμενος ως αρχηγός της ομάδας των δραστών της απαγωγής ,ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά την αρπαγή, αποδεχόμενος μόνο τις σωματικές βλάβες, καθώς , όπως είπε, το θύμα του χρωστούσε χρήματα.

Ο τράπερ, με τον οποίο, κατά την δικογραφία, βρέθηκαν στην Σαρωνίδα οι τρεις με τον 24χρονο στο όχημα τους, φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση. Ο κατηγορούμενος αποδίδει  την εμπλοκή του σε ραντεβού που είχε με έναν εκ των συγκατηγορουμένων του, δηλώνοντας πως δεν γνωρίζει καν το θύμα. 

Τι υποστήριξε ο τράπερ

Ο πασίγνωστος τράπερ, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega δήλωσε στην απολογία του:

«Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση και ούτε υπήρξε όπλο όπως λέει στην κατάθεση του ο 24χρονος. Το θύμα δεν το γνώριζα, το έβλεπα πρώτη φορά εκείνη την ημέρα. Δεν ξέρω τι διαφορές είχαν μεταξύ τους, μετά τα έμαθα ότι ο 24χρονος χρωστούσε χρήματα στους φίλους μου».

Τις κατηγορίες περί αρπαγής αρνήθηκε και ο 33χρονος βασικός κατηγορούμενος: «Δεν υπήρξε αρπαγή, ούτε ληστεία. Αποδέχομαι ότι χτύπησα τον 24χρονο γιατί μου χρωστούσε χρήματα και με κορόιδευε επί έναν χρόνο. Αυτά που ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκα στο παρελθόν με αφορμή ένα μήνυμα που υποτίθεται έστειλα στη φίλη του, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

«Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες γνώριζα τον 24χρονο όμως οι συνθήκες του περιστατικού έχουν σκοπίμως διαστρεβλωθεί από το φερόμενο ως θύμα. Ποτέ δεν τον ακούμπησα», φέρεται να υποστήριξε ο 24χρονος οδηγός του οχήματος των απαγωγέων.

Ο γνωστός τράπερ δηλώνει ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με την απαγωγή του γιου επιχειρηματία και υποστηρίζει πως είναι άσχετος με το περιστατικό. Ωστόσο, η Δικαιοσύνη -σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον- θεωρεί ότι δεν ευσταθούν όσα ισχυρίζεται.

Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του Ivan Greko

Ο δικηγόρος του Ivan Greko, Νίκος Αλετράς, μίλησε στους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια Ευελπίδων για την εμπλοκή του πελάτη του στην υπόθεση.

«Η θέση του καλλιτέχνη είναι ξεκάθαρη, δεν έχει καμία σχέση με καμία κατηγορία. Εμφανίζεται στο τέλος όπου συναντάει έναν συγκατηγορούμενό του και αποχωρούν. Περαιτέρω, ο άλλος κατηγορούμενος θα εκθέσει τις απόψεις του, ακριβώς όπως έχουν γίνει, χωρίς να κρύψει πραγματικά τίποτα. Έχει πάρα πολλά στοιχεία να εισφέρει και προσδοκεί για το καλύτερο αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Αλετράς.

Απαντώντας στο ερώτημα για τη σχέση του φερόμενου ως θύματος με τον κατηγορούμενο τράπερ, υποστήριξε: «Με τους τρεις γνωριζόταν, τουλάχιστον έτσι προκύπτει, με τον τραγουδιστή δεν έχει καμία σχέση».

Όσον αφορά τα κίνητρα πίσω από την υπόθεση, ο συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε: «Κανένα κίνητρο δεν έχει ο τραγουδιστής, ούτε οικονομικό κίνητρο, ούτε καμία δοσοληψία με το φερόμενο ως θύμα που και το ίδιο λέει ότι δεν έχει από πλευράς του κάποιο αδίκημα εναντίον του, οπότε προφανώς όχι».

Για τις αναφορές περί ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων μεταξύ τράπερ και θύματος, ο κ. Αλετράς ήταν ξεκάθαρος: «Όχι, τα γραπτά μηνύματα είναι άλλων ανθρώπων, δεν είναι του καλλιτέχνη».

Το χρονικό της απαγωγής στον Υμηττό

Ο 24χρονος κατέθεσε ότι βρέθηκε αιφνιδιαστικά στα χέρια των δραστών, οι οποίοι τον απήγαγαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Μαΐου έξω από συνεργείο αυτοκινήτων στην περιοχή του Υμηττού. Όπως αναφέρεται, υπέστη κακοποίηση και απειλές επί πέντε ώρες.

Οι απαγωγείς φέρεται να χτύπησαν τόσο τον ίδιο όσο και τον ιδιοκτήτη του συνεργείου, προτού τον εξαναγκάσουν με την απειλή μαχαιριού να επιβιβαστεί στο όχημά τους.

«Μόλις επιβιβάστηκα, μου είπαν: “Jackpot, τώρα θα πληρώσεις”. Και ο 33χρόνος μου είπε: “Έχεις πρόστιμο 25 χιλιάρικα από μένα, 10 από τον συνεργό μου και από τον άλλο 15 χιλιάρικα σε μένα και ένα XR”.

»Με το XR, αναφερόταν σε μια μοτοσικλέτα BMW XR, η οποία έχει αξία τουλάχιστον 25.000 ευρώ. Κατόπιν ο 33χρόνος μου αφαίρεσε το τσαντάκι που φορούσα και μου είπε ότι θα πηγαίναμε επιτόπου στο σπίτι μου, καθώς ήταν σίγουρος ότι είχα 50.000 ευρώ εκεί», φέρεται να ανέφερε το θύμα στην κατάθεσή του.

Οι αστυνομικές Αρχές δεν έχουν ακόμη διαλευκάνει πλήρως τα κίνητρα της απαγωγής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οικονομικών διαφορών ή προγενέστερων αντιπαραθέσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ανάβυσσος: Σύγκρουση δύο ΙΧ με μοτοσικλέτα – Σοβαρά τραυματισμένη η συνεπιβάτιδα

Τέμπη: Πρόσθετες κατηγορίες από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σε 16 πρόσωπα για τη σύμβαση 717

Φωτιά στην Καλλιθέα: Πυροσβέστες πέρασαν μέσα από τις φλόγες και έσωσαν ηλικιωμένο που ήθελε να πηδήξει από μπαλκόνι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16.07.2025 00:56