Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Στην Κύπρο οι αρχές έχουν ενεργοποιήσει ένα σχέδιο έκτακτης εκκένωσης λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Guardian.
Με τα βλέμματα στραμμένα στις βρετανικές βάσεις στο νησί, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι η Κύπρος δεν πρόκειται να εμπλακεί σε αυτή τη μάχη Ιράν – Ισραήλ.
«Η Κυπριακή Δημοκρατία, επαναλαμβάνω, δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στη σύγκρουση αυτή. Ο ρόλος μας είναι καθαρά ανθρωπιστικός, και είμαστε έτοιμοι, έχουμε ενεργοποιήσει το σχέδιο “Εστία”, σε περίπτωση που χρειαστεί να αναλάβουμε τον ρόλο μας, ο οποίος είναι καθαρά ανθρωπιστικός», είπε στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στο σχέδιο εκκένωσης.
Ο Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Κύπρου ενημερώθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο ότι καμία από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις – συμπεριλαμβανομένης της βάσης της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) στο Ακρωτήρι και της εγκατάστασης συλλογής πληροφοριών στη Δεκέλεια, στα νότια του νησιού – δεν έχει χρησιμοποιηθεί από τότε που ξέσπασε η κρίση νωρίς την Παρασκευή, με τις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν.
Η Τεχεράνη έχει δεσμευτεί ότι θα στοχεύσει βρετανικές βάσεις και πλοία – και περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ και της Γαλλίας – αν κάποια από αυτές τις χώρες επιχειρήσει να παρεμποδίσει τις επιθέσεις με πυραύλους και drones που έχει εξαπολύσει το Ιράν ως αντίποινα.
Στη Λεμεσό, ιρανικοί πύραυλοι που στόχευαν το Ισραήλ ήταν ξεκάθαρα ορατοί αργά το βράδυ της Παρασκευής. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ενημερώσει το κοινό ότι τα καταφύγια είναι έτοιμα, σε περίπτωση που χρειαστεί, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έχει κυκλοφορήσει μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, διαθέσιμη στα ελληνικά και στα αγγλικά, που ενημερώνει τους πολίτες για τις τοποθεσίες των καταφυγίων.
Διαβάστε επίσης:
Η Βρετανία στέλνει πολεμικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.