Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Τακτική… Πόντιου Πιλάτου φαίνεται ότι ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση, όσον αφορά στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, σπεύδοντας να κρατήσει τις αποστάσεις της από το Τελ Αβίβ.
Το υπουργείο ‘Αμυνας της Γερμανίας διέψευσε πληροφορίες σχετικά με υποστήριξη των ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών από την γερμανική πολεμική αεροπορία στις επιθέσεις εναντίον του Ιράν.
«Δεν έγινε ανεφοδιασμός ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών από αεροσκάφη της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας», δήλωσε o εκπρόσωπος του υπουργείου Κένεθ Χαρμς, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με αναφορές ότι ένα Airbus A400M της Bundeswehr βρισκόταν στην περιοχή κατά τη διάρκεια των ισραηλινών επιθέσεων.
Ένα γερμανικό αεροσκάφος – τάνκερ βρίσκεται στην Ιορδανία στο πλαίσιο της διεθνούς αποστολής κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», προκειμένου να ανεφοδιάζει μαχητικά αεροσκάφη χωρών – εταίρων, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία. Ο ανεφοδιασμός σε αυτό το πλαίσιο γίνεται τακτικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος και αναφέρθηκε ενδεικτικά σε ανεφοδιασμό γαλλικών Rafale τις τελευταίες εβδομάδες. «Είναι φυσικά και αποστολή των συμμαχικών δυνάμεων που σταθμεύουν εκεί να προστατεύονται και σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών να ενεργήσουν σε αυτοάμυνα έναντι απειλών. Αυτό είναι θεμιτό και καλύπτεται επίσης από την εντολή της αποστολής», πρόσθεσε.
Την ίδια ώρα, την παραίτηση του Ιράν από την προσπάθεια ανάπτυξης πυρηνικών όπλων ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ, προκειμένου, όπως είπε, να καταστεί εφικτή η επίλυση των διαφορών μέσω διαπραγματεύσεων.
«Το Ιράν πρέπει να επιδείξει σαφή προθυμία να αποκηρύξει τα πυρηνικά όπλα. Τότε θα υπάρχει η ευκαιρία να διευθετηθεί η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν και να εισέλθουμε σε φάση διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο κ. Βάντεφουλ σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία και τόνισε ότι «το Ιράν έχει δεχθεί ξανά και ξανά προειδοποιήσεις» για το θέμα, ενώ κάλεσε τον ιρανό ομόλογό του «να διαπραγματευτεί τώρα σοβαρά μαζί μας» για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του.
Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι δεν αναμένει εμπλοκή των ΗΠΑ στην σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, κάτι το οποίο έχει ήδη αποκλειστεί και από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο. «Είναι πολύ σαφές σε όλες τις δηλώσεις και σε όλες τις ενέργειες. Δεν έχω την παραμικρή ένδειξη ότι οι ΗΠΑ θα ενδιαφέρονταν να εμπλακούν», δήλωσε ο Γιόχαν Βάντεφουλ.
Διαβάστε επίσης:
Γιατί θα είναι δύσκολο για τον Τραμπ να μείνει μακριά από τη σύγκρουση με το Ιράν
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.