search
ΠΕΜΠΤΗ 26.06.2025 19:18
MENU CLOSE

Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας: «Περιορισμένη στα κτίρια που υπέστησαν ζημιές η ραδιενεργή μόλυνση»

22.06.2025 13:39
iran-kapnoi

Τα τελευταία στρατιωτικά πλήγματα στο πυρηνικό συγκρότημα του Ιράν στο Ισφαχάν έπληξαν έξι κτίρια, ενώ άλλα τέσσερα είχαν καταστραφεί προηγούμενα.

Ωστόσο, τα κτίρια περιείχαν μικρές ή μηδενικές ποσότητες πυρηνικού υλικού, ανέφερε σε μία σημερινή ανακοίνωσή του, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ, IAEA).

«Οι εγκαταστάσεις που στοχοποιήθηκαν σήμερα δεν περιείχαν πυρηνικό υλικό ή μικρές ποσότητες φυσικού ή χαμηλής περιεκτικότητας εμπλουτισμένου ουρανίου. Έτσι, η ραδιενεργή μόλυνση είναι περιορισμένη στα κτίρια που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν», σύμφωνα με τον ΔΟΑΕ.

Διαβάστε επίσης:

Sky News: Τα δύο σενάρια μετά τον βομβαρδισμό του Ιράν – Το ρίσκο Τραμπ, πώς μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση στη Μ. Ανατολή

Στη Μόσχα ο Αραγτσί: «Έχουμε δικαίωμα στην αυτοάμυνα – Πρέπει να απαντήσουμε», «Τώρα δεν είναι ώρα για διπλωματία»

Ανάλυση του BBC: Οι τρεις πιθανές αντιδράσεις του Ιράν στην επίθεση των ΗΠΑ – Οι κίνδυνοι και τα σενάρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 26.06.2025 19:18