search
ΤΡΙΤΗ 01.07.2025 21:48
MENU CLOSE

H NASA πάει… Netflix – Θα μεταδίδει τις εκτοξεύσεις πυραύλων μέσω της πλατφόρμας

01.07.2025 15:18
nasa_moon

Η NASA σχεδιάζει να λανσάρει ζωντανό πρόγραμα στο Netflix -με απογειώσεις πυραύλων, διαστημικούς περιπάτους αστροναυτών και ζωντανές εικόνες της Γης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για το «ευρύτερο δυνατό κοινό» ξεκινώντας από αυτό το καλοκαίρι.

Μέσω του Netflix, το NASA+ θα μπορέσει να επεκτείνει την εμβέλεια της διαστημικής υπηρεσίας σε ένα παγκόσμιο κοινό άνω των 700 εκατομμυρίων θεατών.

Το NASA+ ψηφιακή υπηρεσία streaming, που ήδη μεταδίδει αποστολές, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ και ζωντανές εικόνες από το διάστημα θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας της διαστημικής υπηρεσίας και μέσω της εφαρμογής της NASA.

Από το φετινό καλοκαίρι θα ξεκινήσει όμως η μετάδοση ζωντανού περιεχομένου (livestreaming) και μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming.

«Ο Νόμος για την Αεροναυτική και Διαστημική του 1958 μάς καλεί να μοιραστούμε την ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος με το ευρύτερο δυνατό κοινό» δήλωσε η Ρεμπέκα Σίρμονς, γενική διευθύντρια της NASA+ στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ουάσινγκτον.

«Μαζί, έχουμε δεσμευτεί για μια Χρυσή Εποχή Καινοτομίας και Εξερεύνησης – εμπνέοντας τις νέες γενιές – απευθείας από την άνεση του καναπέ τους ή στην παλάμη του χεριού τους από το τηλέφωνό τους» πρόσθεσε.

Το Netflix αριθμεί πάνω από 300 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, κάτι που μπορεί να πολλαπλασιάσει την απήχηση της NASA.

Τα πλάνα της NASA από την πρώτη προσσελήνωση του Apollo το 1969 προσέλκυσαν 650 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, ο διαστημικός οργανισμός σχεδιάζει να παρουσιάσει τις αποστολές του στη Σελήνη Artemis με πολυάριθμες κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Ως ημερομηνία εκτόξευσης του Artemis II επί του παρόντος έχει ανακοινωθεί ο Απρίλιος του 2026. Πρόκειται για την πρώτη εδώ και 50 χρόνια επανδρωμένη διαστημική αποστολή στη Σελήνη με τέσσερις αστροναύτες σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη χωρίς να προσεδαφιστούν.

Η εκτόξευση του Artemis III, το οποίο θα προσεληνωθεί στη Σελήνη, έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του 2027.

Διαβάστε επίσης:

Ο Alpha αποχαιρετά τη δική του Ηρώ – Η σπαρακτική ανάρτηση με μόλις τρεις λέξεις

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Ηρώ Καριοφύλλη

Ηρώ Καριοφύλλη: Ο δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετά μια εξαιρετική συνάδελφο (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 01.07.2025 21:44