search
ΔΕΥΤΕΡΑ 18.08.2025 16:38
MENU CLOSE

Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα – Ήχησε 112 για τοξικό νέφος

01.07.2025 05:19
megara ergostasio

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες γύρω στις 20.30 σε χώρο εργοστασίου με πλαστικά στα Μέγαρα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά στον αύλειο χώρο του εργοστασίου καίγοντας πλαστικά τελάρα και στη συνέχεια επεκτάθηκε εντός αυτού. Λίγο αργότερα, στις 21.30 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών στην βιομηχανική ζώνη της περιοχής. Στο σημείο επιχείρησαν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Λόγω της φωτιάς διενεργήθηκαν εκτροπές της κυκλοφορίας παραπλεύρως του εργοστασίου και μπροστά από την ιερά μονή Παναχράντου στην περιοχή των Μεγάρων.

Για το περιστατικό προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Το εργοστάσιο πλαστικών βρίσκεται στη θέση Παπά-Περιβόλι, κοντά στην Ιερά Μονή Παναχράντου.

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:

Στις φλόγες τυλήχθηκαν πλαστικά τελάρα μέσα στο εσωτερικό της επιχείρησης ενώ ακούγονταν συνεχείς εκρήξεις. Επί τόπου έσπευσε η πυροσβεστική αρχικά με 30 πυροσβέστες και 14 οχήματα. Η φωτιά επεκτάθηκε και στο κτίριο, καθώς λόγω της μεγάλης ποσότητας πλαστικού, οι φλόγες εξαπλώθηκαν με ταχύτητα. Ωστόσο δεν επεκτάθηκε εκτός του εργοστασίου και δεν απειλήθηκαν άλλα κτίσματα ή επιχειρήσεις.

Τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, η επιχείρηση ήταν κλειστή. Παράλληλα δεν υπήρχαν αναφορές ότι κινδυνεύουν κοντινά σπίτια.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Οι δυνάμεις που επιχείρησαν στο σημείο χρειάστηκε να αυξηθούν και μέχρι την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο βρισκόντουσαν 34 πυροσβέστες και 16 οχήματα.

«Κλείστε πόρτες και παράθυρα» – To μήνυμα μέσω του 112

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη χθες το απόγευμα στους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων προκειμένου να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, λόγω των καπνών από την πυρκαγιά.

Ειδικότερα, το μήνυμα ανέφερε: «Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη βιομηχανική ζώνη Δήμου Μεγαρέων. Καπνοί στην ευρύτερη περιοχή. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Λόγω της φωτιά έγιναν εκτροπές της κυκλοφορίας παραπλεύρως του εργοστασίου και μπροστά από την ιερά μονή Παναχράντου.

Λόγω των υλικών, οι καπνοί από τη φωτιά ήταν τοξικοί, με αποτέλεσμα οι Αρχές -μέσω του 112- να ειδοποιούν τους πολίτες να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης:

Αποφυλάκιση Κασιδιάρη με περιοριστικούς όρους προτείνει η Εισαγγελέας Εφετών

Ανδρέας Καραγιάννης: Καταγγέλλει ότι έφαγε μπουνιές και κλωτσιές επειδή υπερασπίστηκε φίλη του που δέχτηκε παρενόχληση

Εγνατία Οδός: Επτά Σέρβοι τραυματίστηκαν κοντά στο Σιδηρόκαστρο –

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18.08.2025 16:38