Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Τα τραγανά τσιπς από τηγανητά κολοκυθάκια στοιβάζονται σε σχήμα πύργου γύρω από δροσιστικό σπιτικό τζατζίκι και γαρνίρονται με απολαυστικά κομμάτια από σαγανάκι.
Μπορείτε να το ετοιμάσετε και με τσιπς μελιτζάνας ή άλλο συνδυασμό λαχανικών και αντί για σαγανάκι να το πασπαλίσετε με χοντροτριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Για το τζατζίκι
½ μεγάλο αγγούρι, χωρίς σπόρους και τριμμένο στην μεσαία μεριά του τρίφτη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1-2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Για τα τσιπς κολοκυθιού
Άφθονο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες λεπτές με το μαντολίνο
Αλεύρι γ.ο.χ.
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Λίγη φρέσκια ρίγανη, χοντροκομμένη (προαιρετικά)
175 γραμμάρια φορμαέλλα, χαλούμι ή κεφαλογραβιέρα
1. Για το τζατζίκι, τρίψτε το αγγούρι, πασπαλίστε το με αλάτι και αφήστε το σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει για 1 ώρα περίπου. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
2. Για τα τσιπς κολοκυθιών, βάλτε άφθονο σπορέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και ζεστάνετέ το μέχρι να φτάσει τους 170° C.
3. Βάλτε τις φέτες κολοκυθιού σε ένα μπολ με κρύο νερό. Δουλεύοντας με λίγες φέτες κάθε φορά, βγάλτε τις από το νερό και στραγγίστε την περίσσεια, αλευρώστε και τινάξτε την περίσσεια. Ξαναβουτήξτε τις φέτες στο νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε τις προσεκτικά στο καυτό λάδι, με προσοχή διότι το νερό θα κάνει το λάδι να πιτσιλίσει. Τηγανίστε τα τσιπς μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν και στη συνέχεια, με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε τα και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίστε με αλατοπίπερο και ρίγανη, αν επιθυμείτε και αφήστε τα στην άκρη.
4. Ετοιμάστε το σαγανάκι. Κόψτε το τυρί σε μεσαίου πάχους φέτες και μετά στα τέσσερα, βουτήξτε τα κομμάτια σε νερό και έπειτα περάστε τα από αλεύρι.. Επαναλάβετε το βούτηγμα στο νερό και το αλεύρωμα 3 φορές ακόμα, τελειώνοντας με αλεύρι. Χρησιμοποιώντας την ίδια κατσαρόλα για τα τσιπς, τηγανίστε τα κομμάτια τυριού σε καυτό λάδι (αν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο στην κατσαρόλα) μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίστε τα σε χαρτί κουζίνας και ραντίστε με λίγο λεμόνι.
5. Λίγο πριν το σερβίρισμα, ανακατέψτε το τζατζίκι με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στεγνώστε το τριμμένο αγγούρι πιέζοντάς το απαλά ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας και ανακατέψτε το με το τζατζίκι.
6. Για το στήσιμο του πιάτου, τοποθετήστε μια στοίβα τζατζίκι στη μέση μιας πιατέλας ή σε 4 πιατάκια για ατομικά ορεκτικά. Στοιβάξτε τις τσιπς γύρω από το τζατζίκι, σχηματίζοντας έναν ψηλό κυκλικό πύργο. Τοποθετήστε τα κομμάτια σαγανάκι γύρω από τη βάση του πύργου λαχανικών. Σερβίρετε και απολαύστε.
Διαβάστε επίσης:
Κεφτέδες μπεγιεντί (με πουρέ ψητής μελιτζάνας)
Vegan μπανανόψωμο με στροβίλους κανέλας και επικάλυψη κραμπλ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.