Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η επιτροπή αλλήλεγγύης εργαζομένων στα Yes! Stores καλεί τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Σάββατο 5/7, στις 19:30, στο δημαρχείο Καλαμαριάς για μία υπόθεση απόλυσης εργαζομένου, ο οποίος έπειτα από μύνηση του εργοδότη του, συνελήφθη με την κατηγορία του εκβιασμού, διότι με βάση τις ανακοινώσεις της επιτροπής, ζητούσε χρωστούμενα δεδουλευμένα από το μαγαζί στο οποίο εργαζόταν.
Η υπόθεση έχει πάρει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις, καθώς με βάση τα λεγόμενα της επιτροπής αλλήλεγγύης εργαζομένων στα Yes! Stores, ο εργαζόμενος συνελήφθη μαζί με έναν συνδικαλιστή σε συνάντηση με τον εργοδότη του, η οποία είχε προγραμματιστεί για την καταβολή των δεδουλευμένων, έπειτα από μήνυση κατά του για εκβιασμό. Συνελήφθησαν επίσης 28 ακόμα αλληλέγγυοι και συνάδελφοι του σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 4/7.
Την Παρασκευή 4 Ιουλίου, η αστυνομία με εντολή εισαγγελέα χτύπησε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον εργαζόμενο των YES στην Θεσσαλονίκη που διεκδικεί τα δεδουλευμένα του και την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης. Ο εργαζόμενος είχε βρεθεί κατηγορούμενος από μήνυση του εργοδότη για εκβιασμό. Η εργοδοσία σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία συνέλαβαν τον εργαζόμενο και συνάδελφο συνδικαλιστή, ύστερα από «παγίδα» του εργοδότη και της αστυνομίας για την «δήθεν» καταβολή των δεδουλευμένων. Αντί να καταβάλει τα δεδουλευμένα έκανε μήνυση στον εργαζόμενο και σε συνεργασία με το ελληνικό FBI του Μητσοτάκη συνέλαβαν τον εργαζόμενο και ένα συνδικαλιστή στην προγραμματισμένη συνάντηση. Στην δίκη που ακολούθησε ο εργαζόμενος και ο συνδικαλιστής του σωματείου επισιτισμού αθωώθηκαν πανηγυρικά. Μετά το δικαστήριο ο εργοδότης προχώρησε σε απόλυση του συναδέλφου.
Στην κινητοποίηση που έγινε στο YES Δελφών με Κωνσταντινουπόλεως, ο εργοδότης προέβη σε νέα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, η αστυνομία όρμησε με δύο κλούβες ΜΑΤ, ασφαλίτες και συνέλαβε 28 συναγωνιστές εργαζόμενους και φοιτητές, και τους μετέφερε στην ΓΑΘ- προχωρώντας στην διαδικασία του αυτοφώρου. Η κυβέρνηση των σκανδάλων του ΟΠΕΚΕΠΕ, της μίζας και της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, της δίωξης των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους (ΠΕΝΕΝ, εκπαιδευτικοί, Χρ. Χατζόγλου, Δ. Τάσου κ.ά.) συλλαμβάνει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους για να εξυπηρετήσει μεγάλους και μικρούς εργοδότες και να επιβάλει τους βάρβαρους αντεργατικούς της σχεδιασμούς.
Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν βρέθηκε ούτε ένα εισαγγελέας να προχωρήσει την διαδικασία του αυτοφώρου. Για τον εργαζόμενο -που του χρωστάνε τα δεδουλευμένα του – και τους συνδικαλιστές αλληλέγγυους που διαμαρτύρονται το ελληνικό FBI και η εισαγγελία Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκαν αστραπιαία. Αυτή είναι η αστική δικαιοσύνη, από την μια πλευρά φυλακίζει φτωχούς «μεροκαματιάρηδες» και από την άλλη μεριμνά να αθωώνει υπουργούς και Κυβερνήσεις που οργανώνουν σκάνδαλα δισεκατομμυρίων ή δολοφονίες όπως στα Τέμπη.
Ο αγώνας στα καταστήματα YES στην Θεσσαλονίκη είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και πρέπει να νικήσει. Οι εργαζόμενοι η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να οργανωθούμε και να κινητοποιηθούμε για να διώξουμε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη που δημιουργεί ένα ζοφερό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης για να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.
· ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 28 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
· ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
· ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Επίθεση της αστυνομίας σε εργατική κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη
Σήμερα Παρασκευή 4 Ιουλίου, η αστυνομία χτύπησε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλληλέγγυων εργαζομένων στον εργαζόμενο των YES στην Θεσσαλονίκη που διεκδικώντας δεδουλευμένα και εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης, βρέθηκε κατηγορούμενος από μήνυση του εργοδότη για εκβιασμό σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία. Στο δικαστήριο ο εργαζόμενος και ο συνάδελφος συνδικαλιστής του σωματείου επισιτισμού που συνελήφθησαν μαζί, αθωώθηκαν πανηγυρικά. Μετά το δικαστήριο ο εργοδότης προχώρησε σε απόλυση του συναδέλφου. Στην σημερινή κινητοποίηση στο YES Δελφών με Κωνσταντινουπόλεως, ο εργοδότης προέβει σε νέα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, η αστυνομία όρμησε με δύο κλούβες ΜΑΤ, ασφαλίτες και συνέλαβε δεκάδες συναγωνιστές εργαζόμενους και φοιτητές, και τους μετέφερε στην ΓΑΘ. Η κυβέρνηση των σκανδάλων, της μίζας και της συγκάλυψης του εγκληματος των Τεμπών, στοχοποιεί τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους για να εξυπηρετήσει μεγάλους και μικρούς εργοδότες και να επιβάλει τους βάρβαρους αντεργατικούς της σχεδιασμούς. Δεν φοβόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας. ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΞΥΓΟΝΟ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ.
Συγκεντρωνόμαστε έξω απο την ΓΑΘ και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συναγωνιστών και την απόσυρση των ψευδών κατηγοριών.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Διαβάστε επίσης:
Χαλκιδική: 16χρονος Ρουμάνος τραυματίστηκε σοβαρά από προπέλα σκάφους – Συνελήφθη ο πατέρας του
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.