search
ΤΡΙΤΗ 08.07.2025 23:38
MENU CLOSE

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών καλέι τον Μασκ να μείνει μακριά από την πολιτική μετά την απόφαση του επικεφαλής της Tesla να ιδρύσει νέο κόμμα

06.07.2025 23:33
bessent musk

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ θεωρεί ότι ο Έλον Μασκ, που ανακοίνωσε χθες την ίδρυση του δικού του κόμματος, θα πρέπει να παρακινηθεί να αφοσιωθεί στις επιχειρήσεις του αντί να κάνει πολιτική.

«Πιστεύω ότι τα διοικητικά συμβούλια των διαφόρων επιχειρήσεων θα ήθελαν να επιστρέψει στις επιχειρήσεις αυτές, όπου είναι καλύτερος από κάθε άλλον», δήλωσε ο Σκοτ Μπέσεντ στο CNN απαντώντας σε ερώτηση αν η χθεσινή ανακοίνωση του Μασκ ανησυχεί την κυβέρνηση Τραμπ.

«Φαντάζομαι ότι τα διοικητικά συμβούλια δεν ευχαριστήθηκαν από την ανακοίνωση αυτή χθες και ότι θα τον ενθαρρύνουν να επικεντρωθεί στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, όχι στις πολιτικές του δραστηριότητες» συνέχισε και πρόσθεσε ότι «οι αρχές» που υπερασπίσθηκε η υπό τον Μασκ επιτροπή (Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας, Doge) ήταν «πολύ δημοφιλείς», αλλά «όταν κοιτάξουμε τις δημοσκοπήσεις, ο Μασκ δεν ήταν».

Θυμίζουμε ότι ο Μασκ και ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ τον Απρίλιο είχαν εμπλακεί σε έντονο φραστικό επεισόδιο μέσα στον Λευκό Οίκο καθώς είχαν διαφωνήσει σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί του IRS, δηλαδή της αμερικανικής ΑΑΔΕ.

Ωστόσο ο Μασκ, σύμμαχος και χρηματοδότης του Τραμπ, έφτασε στο σημείο να συγκρουστεί και με τον Αμερικανό πρόεδρο για το «μεγάλο και όμορφο νομοσχέδιο», το οποίο, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, θα οδηγήσει σε πτώχευση τις ΗΠΑ και απείλησε με ίδρυση πολιτικού κόμματος αν αυτό ψηφιστεί.

Χθες, έκανε πράξη την απειλή του ανακοινώνοντας την ίδρυση του Κόμματος της Αμερικής.

«Κάνοντας ακόμη πιο βαθιά βουτιά στην πολιτική (…) ο Μασκ κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που οι μέτοχοι/επενδυτές της Tesla θέλουν να κάνει κατά την κρίσιμη για την ιστορία της Tesla αυτή περίοδο», σχολίασε ο Dan Ives, αναλυτής της Wedbush.

«Αν και ο πυρήνας των υποστηρικτών του Μασκ θα τον στηρίξει πάση θυσία σε κάθε στροφή, υπάρχει ένα γενικό αίσθημα εξάντλησης εκ μέρους των επενδυτών της Tesla που συνδέεται με το γεγονός ότι ο Μασκ επιμένει στον δρόμο της πολιτικής», λέει ο αναλυτής επισημαίνοντας ότι η αρχική ανακούφιση από την αποχώρησή του από την Doge δεν κράτησε πολύ.

«Η κατάσταση πήρε κακή τροπή» με την ανακοίνωση αυτή.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές εκτός συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η πολύ ασταθής τον τελευταίο καιρό μετοχή της Tesla υποχωρούσε σήμερα το μεσημέρι κατά 0,85%.

Διαβάστε επίσης:

Βυθίζεται το ελληνόκτητο πλοίο που χτύπησαν ένοπλοι στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν υπήρχαν Έλληνες εργαζόμενοι πάνω σε αυτό

Πλημμύρες στο Τέξας: «Δύο συμμαθήτριες των παιδιών μου αγνοούνταν και η μία βρέθηκε νεκρή» λέει Έλληνας – Στους 68 οι νεκροί (Video)

Γάζα: Διαπραγματευτική αντιπροσωπεία αναχώρησε για το Κατάρ πριν την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 08.07.2025 23:37