search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.09.2025 12:30
MENU CLOSE

Χαμάς: Συμφώνησε να απελευθερώσει 10 ομήρους – Χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις «δύσκολες»

09.07.2025 21:58
hamas

Η Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι συμφώνησε να απελευθερώσει δέκα ομήρους στο πλαίσιο των συνομιλιών για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή οργάνωση, τα σημεία που αποτελούν ακόμη αντικείμενο διαπραγμάτευσης είναι η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας, η αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον θύλακα και οι «αυθεντικές εγγυήσεις» για μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Η Χαμάς πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες είναι «δύσκολες» λόγω της «αδιαλλαξίας του Ισραήλ».

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Τετάρτη ότι η συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επικεντρώθηκε στην απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ συνέχιζε να βομβαρδίζει τα παλαιστινιακά εδάφη εν μέσω προσπαθειών για επίτευξη εκεχειρίας.

Ο Νετανιάχου δήλωσε στο X ότι οι ηγέτες συζήτησαν επίσης τις συνέπειες και τις πιθανότητες «της μεγάλης νίκης που πετύχαμε επί του Ιράν», μετά από έναν αεροπορικό πόλεμο τον περασμένο μήνα, στον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν στις ισραηλινές επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Νετανιάχου πραγματοποιεί την τρίτη επίσκεψή του στις ΗΠΑ από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου και είχε νωρίτερα δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι, ενώ δεν πίστευε ότι η εκστρατεία του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα είχε τελειώσει, οι διαπραγματευτές «σίγουρα εργάζονται» για μια εκεχειρία.

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Νετανιάχου την Τρίτη για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες για να συζητήσουν την κατάσταση στη Γάζα, με τον απεσταλμένο του προέδρου στη Μέση Ανατολή να αναφέρει ότι το Ισραήλ και η Χαμάς πλησιάζουν σε μια συμφωνία για μια εκεχειρία μετά από 21 μήνες πολέμου. Ο αξιωματούχος της Χαμάς, Ταχέρ αλ-Νόνο, δήλωσε στο Reuters ότι βρίσκονται σε έναν «δύσκολο γύρο» διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία στη σκιά της ρωσικής προέλασης

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα Οτσαλάν από τη φυλακή για αφοπλισμό του PKK: «Ο ένοπλος αγώνας έληξε – Ο βασικός στόχος επετεύχθη»

Ο Μακρόν και το… παιχνιδιάρικο κλείσιμο του ματιού στην Κέιτ Μίντλετον στο δείπνο του βασιλιά Καρόλου (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.09.2025 12:29