search
ΚΥΡΙΑΚΗ 13.07.2025 00:57
MENU CLOSE

Νύχτα αγωνίας για τη φωτιά στο Κιλκίς – 112 για εκκένωση Καβαλαρίου και Μουριών

09.07.2025 23:15
fwtia

Συνεχίζουν την μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της λίμνης Δοιράνης στο Κιλκίς, σε αγροταδασική έκταση στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει τη Δευτέρα σε χωματερή στη Βόρεια Μακεδονία και γύρω στις 4 το απόγευμα επεκτάθηκε προς την ελληνική πλευρά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες βρισκόντουσαν σε επιφυλακή λόγω του κινδύνου κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Την προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζουν 60 πυροσβέστες με 17 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και συνδράμουν υδροφόρες και άλλα μηχανήματα του δήμου Κιλκίς. Νωρίτερα επιχειρούσαν και από αέρος δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η ένταση των ανέμων νωρίτερα έφτανε τα έξι μποφόρ.

Γύρω στις 6.30 το απόγευμα ήχησε το 112 ζητώντας από τους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Καβαλαρίου και Μουριών Κιλκίς να απομακρυνθούν μέσω της κεντρικής οδού Κιλκίς-Σερρών πρός Δροσάτο. Ωστόσο αυτή την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές.

Το απόγευμα φωτιά ξέσπασε και στη Νάουσα σε αγροτοδασική έκταση βόρεια από την περιοχή Πηγάδια. Επί τόπου βρίσκονται 6 πυροσβέστες με τρία οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήματα της πυροσβεστικής.

Διαβάστε επίσης:

Ειρήνη Μουρτζούκου: Παραδέχεται 4 βρεφοκτονίες – «Δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου, απλά ήθελα να κάνω κακό»

Φωτιά στο Ασπροχώρι Ωρωπού – «Ήχησε» το 112, στη μάχη 19 εναέρια μέσα

Στην ηπειρωτική Ελλάδα μεταφέρονται οι μετανάστες από την Κρήτη – Στη δομή Μαλακάσας οι 520 που περισυνελέγησαν τα ξημερώματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13.07.2025 00:56