ΤΕΤΑΡΤΗ 16.07.2025 13:04
MENU CLOSE

Ερυθρά Θάλασσα: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι από την βύθιση του Eternity C, λέει η εταιρεία

10.07.2025 23:31

H Cosmoship Management – διαχειρίστρια εταιρεία του υπό λιβεριανή σημαία, ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου Eternity C, το οποίο βυθίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε τη Δευτέρα από τους Χούθι στα ανοικτά της Υεμένης – ανέφερε σήμερα πως ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις οικογένειες των ναυτικών για να τους παρέχει τακτικές ενημερώσεις.

Η Cosmoship Management ανέφερε επίσης ότι έχει ζητήσει από όλα τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας να βοηθήσουν στις έρευνες.

Οι Χούθι πιστεύεται ότι κρατούν έξι από το 22μελές πλήρωμα του Eternity C και τρεις φρουρούς, ανέφεραν πηγές της ναυτιλιακής ασφάλειας στο Reuters.

«Αυτά είναι αθώα θύματα που απλώς έκαναν τη δουλειά τους», δήλωσε η βρετανική ένωση φιλανθρωπικών οργανώσεων ναυτικών.

«Οι ναυτικοί θα πρέπει να μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια στη θάλασσα. Αντίθετα, αναγκάζονται άδικα να βρεθούν στη γραμμή πυρός».

Το Eternity C χτυπήθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα με θαλάσσια drones και χειροβομβίδες με ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από ταχύπλοα. Μετά από μια δεύτερη επίθεση το πρωί της Τρίτης, το πλήρωμα αναγκάστηκε να πηδήξει στο νερό. Οι διασώστες αναζητούν επιζώντες από το πρωί της Τετάρτης.

Συνολικά 10 επιζώντες από το Eternity C έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής – οκτώ Φιλιππινέζοι μέλη πληρώματος, ένας Ινδός και ένας Έλληνας φύλακας ασφαλείας. Τα τέσσερα άτομα που διασώθηκαν το πρωί της Πέμπτης είχαν περάσει σχεδόν 48 ώρες στο νερό.

«Αυτό μας γεμίζει με περισσότερο θάρρος να συνεχίσουμε να αναζητούμε τους αγνοούμενους, όπως ζήτησε ο Έλληνας χειριστής του πλοίου, και δείχνει ότι το σχέδιο αναζήτησής μας ήταν σωστό», δήλωσε ο Νίκος Γεωργόπουλος, στέλεχος της εταιρείας ναυτιλιακών κινδύνων Diaplous με έδρα την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ράμα… γονάτισε ξανά μπροστά στην… θέα της Μελόνι (Video)

Συμφωνία Λονδίνου-Παρισιού για πιλοτικό πρόγραμμα «ανταλλαγής μεταναστών»

Επτά εκατ. ευρώ σε δημοπρασία για την πρωτότυπη τσάντα της Jane Birkin σχεδιασμένη από την Hermès

ΤΕΤΑΡΤΗ 16.07.2025 13:04
Exit mobile version