Δημήτρης Μαρέδης για Ζέττα Μακρή: «Δεν την εκβίασα, μου κατέστρεψε τη ζωή αδίστακτα»
Αντέστρεψε την κατηγορία για εκβιασμό κατά της Ζέττας Μακρή, με την οποία είναι αντιμέτωπος στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος από τον Βόλο Δημήτρης Μαρέδης, στην απολογία του στη δίκη.
Αναφερόμενος στην συνάντησή τους, στο Κολωνάκι στις 5 Ιουνίου 2025, ο Δ. Μαρέδης περιέγραψε ότι η βουλευτής τον είχε καλέσει σε συνάντηση μέσω της γραμματέως της και εκεί του ζήτησε να μην δημοσιεύει αρνητικά σχόλια, προτείνοντάς του χρήματα ως αντάλλαγμα. «Μου είπε: “Πόσα θέλεις;”. Εκεί σάστισα εγώ και όχι εκείνη. Της είπα ότι δεν θέλω να πάρω ούτε ένα ευρώ» υποστήριξε ο δημοσιογράφος. Σύμφωνα με όσα είπε ζήτησε μόνο να διασφαλιστούν οι νόμιμες κρατικές χρηματοδοτήσεις για τα μέσα ενημέρωσης.
«Η κυρία Μακρή μου είπε ότι δυσκολεύεται να βρει κάτι και ότι θα μπορούσε να δώσει δικά της λεφτά. Φτάσαμε σε ένα αμήχανο σημείο. Και μετά μου είπε αν με πειράζει ένας διαφημιζόμενος να δώσει στην ίδια χρήματα και να μου τα δώσει εκείνη. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το είχε προγραμματίσει και ήθελε να με παγιδεύσει» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.
Ο Δ. Μαρέδης είπε ακόμη πως «δεν είχαμε μιλήσει για ποσό. Τα 15.000 ευρώ τα άκουσα πρώτη φορά στην κατάθεσή της. Μου ζήτησε 10 μέρες για να το συζητήσουμε. Ο γιος της είπε ότι δεν είναι αρκετές, να τις κάνουμε 15. Ούτε το ραντεβού εκείνο το προκάλεσα, ούτε την κάλεσα ποτέ για να πιέσω να γίνει συμφωνία. Δεν επικοινώνησα μαζί της ποτέ και στις 6 Ιουνίου την κάλεσα στη ραδιοφωνική εκπομπή και απάντησε “ναι, φυσικά”. Ήταν μια πολύ επιτυχημένη συνέντευξη. Έκτοτε δεν ξαναμιλήσαμε. Δεν την ενόχλησα».
«Προσπάθησε να με βγάλει από τη μέση γιατί με είδε ως ανταγωνιστή της στις επόμενες εκλογές»
Όπως ισχυρίστηκε, σε επόμενη συνάντηση στον Βόλο, η Ζέττα Μακρή του άφησε φάκελο με χρήματα: «Πάνω στο τραπέζι είχε έναν θαλασσί φάκελο και μου είπε ότι εδώ έχει 5.000 ευρώ» είπε ο Δημ. Μαρέδης, σημειώνοντας ότι έκοψε αμέσως τιμολόγιο. «Δεν άνοιξα τον φάκελο, δεν είδα τα λεφτά. Δεν πρόλαβαν να περάσουν τρία δευτερόλεπτα και έφυγε στα γρήγορα σαν κλέφτης. Αμέσως μετά εμφανίστηκε αστυνομικός που μου ζήτησε να τον ακολουθήσω, καθώς είχε γίνει καταγγελία από τη βουλευτή.
«Με είδε ως ανταγωνιστή της στις επόμενες εκλογές και προσπάθησε να με βγάλει από τη μέση. Δεν δίστασε να διαλύσει εμένα και την οικογένειά μου», υποστήριξε λέγοντας ότι λόγω της υπόθεσης αυτής έχασε τη δουλειά του, παραιτήθηκε από την κεντρική του εργασία και δεν μπορεί πλέον να συντηρήσει το παιδί του. «Μου κατέστρεψε τη ζωή αδίστακτα, για να πετύχει αυτό που ήθελε» υποστήριξε ο Δημ. Μαρέδης.
Ζέττα Μακρή: «Μου είπε ότι αν φύγω από το υπουργείο και δεν του δώσω λεφτά θα με αποδομήσει»
Νωρίτερα στην κατάθεσή της η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης ΜΜΕ όταν την εκβίασε, την παρότρυνε να βρει από επιχειρηματίες χρήματα, προκειμένου να τα δώσει στον ίδιο.
«Υπήρξε πολύ καλή η σχέση μας και η κοινωνική και η πολιτική. Μου είχε ζητήσει το τηλέφωνο άλλου πολιτικού και με είχε αποκλείσει για δέκα μέρες από το site του επειδή δεν του το έδωσα. Στα μηνύματα που μου έστελνε μου έλεγε ότι δεν είμαι πολιτικός που μπορεί να κάνει deal, ότι δίνω διαφημίσεις σε σάιτ που δεν έχουν μεγάλη αναγνωσιμότητα χαρακτηρίζοντάς τα ως site της “κωλοπετεινίτσας”», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η Ζέττα Μακρή.
Πώς ξεκίνησε ο καταγγελλόμενος εκβιασμός
Η κ. Μακρή κατέθεσε, επίσης, πως οι απειλές ξεκίνησαν το 2024, όταν ξεκίνησε να την εκβιάζει περισσότερο, γράφονταςδυσφημιστικά για την ίδια δημοσιεύματα.
«Η συμπεριφορά του άλλαξε άρδην το φθινόπωρο του 2024. Άρχισαν τα δημοσιεύματα με προσεγμένες λέξεις ώστε να πλήττεται η πολιτική μου ιδιότητα. Αντιλήφθηκα ότι η ζημία θα μπορούσε να είναι ανεπανόρθωτη πολιτικώς για μένα. Έπληξαν τη δράση μου αυτά τα δημοσιεύματα. Όταν ήμουν στο υπουργείο μου είπε ότι αν φύγω από το υπουργείο και δεν του δώσω λεφτά θα με αποδομήσει».
Και συνεχίζει: «Τηλεφώνησα στον ίδιο και κανόνισα στις 5.5.2025 συνάντηση μαζί του σε καφετέρια. Τον ακούσαμε να μας λέει ότι έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα και ότι “αν δεν θέλεις να έχεις αρνητικά δημοσιεύματα θα πρέπει να πληρώσεις και επειδή αυτά έχουν πολλά χτυπήματα, τη ζημία που θα έχω θα πρέπει να την πληρώσεις”. Στο περιστατικό του έδωσα τα 5.000 και του είπα ότι είναι δικά μου χρήματα και όχι από κάπου αλλού. Στην πρώτη μας συνάντηση μου είπε “μα καλά τόσα χρόνια στην πολιτική δεν έχεις 5 γνωριμίες για να σε βοηθήσουν με τα χρήματα”».
«Τη συμπεριφορά του που έδειχνε πόσο ισχυρός είναι, το βλέμμα του, δεν θα τα ξεχάσω. Μείναμε δέκα λεπτά το πολύ μαζί. Μου είπε ότι πολύ στενοχωριέται που ήταν δικά μου τα λεφτά και ότι θα κόψει ένα τιμολόγιο, το οποίο μετά θα ακύρωνε. Το τιμολόγιο αυτό δεν ήρθε ποτέ στα χέρια μου. Εκτιμώ ότι αυτό το τιμολόγιο θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να με εκβιάσει και μεταγενέστερα. Αυτό που κάνω δεν είναι εύκολο. Ο εκβιασμός είναι εκβιασμός. Για μένα είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο, αλλά είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος για να δικαιωθώ. Απειλήθηκε η πολιτική μου καριέρα, η πολιτική μου σταδιοδρομία», κατέθεσε η Ζέττα Μακρή.
Διαβάστε επίσης:
Αναγνωρίζεται η θρησκευτική κοινότητα των Μπεκτασήδων Αλεβιτών Μουσουλμάνων Θράκης