search
ΠΕΜΠΤΗ 04.09.2025 02:36
MENU CLOSE

Δράμα: 18χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα – Επανέλθε μετά από ΚΑΡΠΑ, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

13.07.2025 17:52
Pisina

Ένας 18χρονος κινδύνευσε να πνιγεί σε πισίνα με νεροτσουλήθρες στην Προσοτσάνη Δράμας, καθώς ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το νερό και επανήλθε χάρη σε άμεσες προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ). 

Ο νεαρός παρελήφθη, σε κωματώδη κατάσταση αλλά ζωντανός, από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να συνεχίζουν τις προσπάθειές τους μεταφέροντάς τον στο νοσοκομείο της Δράμας.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσα από ανάρτηση της οργάνωσης «Kids Save Lives» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, ως «φύλακες άγγελοι» του 18χρονου φαίνεται πως αποδείχθηκαν μία εκπαιδεύτρια-νοσηλεύτρια της οργάνωσης και μία γιατρός που πρόσφεραν στο αγόρι τις πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ.

Τις αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης μετέφερε μέσω της ανάρτησης η εκπαιδεύτρια του «Kids Save Lives», Μαρία Δρίτσα, αφότου ο 18χρονος βρέθηκε στον βυθό της πισίνας.

«Άμεσα οι ναυαγοσώστες τον έβγαλαν έξω και ξεκίνησαν την εκτίμησή του. Ο νεαρός είχε ήδη γίνει μωβ από την υποξία, δεν αντιδρούσε στα ερεθίσματά μου και δυστυχώς δεν ανέπνεε. Άμεσα χορήγησα πέντε εμφυσήσεις διάσωσης στόμα με στόμα και ζήτησα να κληθεί επειγόντως το 166, αναφέροντας πως δεν αναπνέει το θύμα».

«Δίπλα μου ήρθε και μια γιατρός συνεχίζοντας ΚΑΡΠΑ και μέσα σε ένα λεπτό ο νεαρός έδειξε σημεία ζωής. Αφού ελέγξαμε πως αναπνέει φυσιολογικά, τον τοποθετήσαμε σε πλάγια θέση ανάνηψης γιατί έβγαζε πολλά υγρά από το στόμα, ενώ έκανε και σπασμούς (πιθανώς από την υποξία ή ήταν ίσως η αιτία του πνιγμού)», πρόσθεσε.

« …βοηθήσαμε τους επαγγελματίες διασώστες του ΕΚΑΒ να παραλάβουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά ζωντανό τον νεαρό μας και να συνεχίσουν την προσπάθεια διακομίζοντάς τον στο Νοσοκομείο Δράμας», κατέληξε στην ανάρτησή της η εκπαιδεύτρια.

Διαβάστε επίσης:

Τήνος: Τζιπ παρασύρθηκε από τον αέρα και έπεσε μέσα σε σπίτι

Υπόθεση Μουρτζούκου: «Ορατό το ενδεχόμενο διώξεων και σε άλλα πρόσωπα – Επανεξετάζονται στοιχεία», λέει η δικηγόρος της μητέρας του Παναγιωτάκη

Αργυρούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα που έμενε ηλικιωμένη – Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.09.2025 02:21