Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Αφράτο και παραδοσιακό κέικ με γιαούρτι, σιροπιαστό, με υπέροχη γεύση και αρώματα λεμονιού, που γίνεται εύκολα και γρήγορα και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Σερβίρετε την γιαουρτόπιτα ζεστή μετά το γεύμα ή με τον καφέ, συνοδεύοντάς την με σφικτή σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.
185 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
5 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
280 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
185 ml κρύο νερό
250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1 κανελόξυλο
1 μεγάλη φλούδα από λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμόνι
Διαβάστε επίσης:
Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας
Σικελικό ζελέ (πουτίγκα) καρπούζι χωρίς ζελατίνη
Μανιτάρια σκορδάτα, με ούζο και κρέμα γάλακτος
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.