search
ΤΡΙΤΗ 22.07.2025 20:05
MENU CLOSE

Άλλα 5 δισ. ευρώ για την παραγωγή όπλων ζητεί η Ουκρανία

21.07.2025 18:41
UKRAINE

Η ουκρανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι χρειάζεται επιπλέον στρατιωτική βοήθεια ύψους άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, φέτος, προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή όπλων.

Η χρηματοδότηση είναι απαραίτητη για την κατασκευή περισσότερων τηλεχειριζόμενων drones, μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναχαίτισης και όπλων μεγάλου βεληνεκούς, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ντένις Σμιχάλ σε τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας (UDCG) – της αποκαλούμενης Ομάδας Ραμστάιν.

Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Σμίχαλ ζήτησε από τους συμμάχους να διαθέσουν άμεσα στο Κίεβο κεφάλαια που προορίζονταν για την επόμενη χρονιά.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας Ολεξάντρ Σίρσκι απηύθυνε επίσης έκκληση για αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας. «Εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε επειγόντως συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και συναφών πυραύλων, όπλα μεγάλου βεληνεκούς, βλήματα πυροβολικού, θωρακισμένα οχήματα, εξοπλισμό για επιχειρήσεις εκκένωσης, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ραντάρ, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα», δήλωσε ο στρατηγός Σίρσκι, υπογραμμίζοντας πως απαιτείται κοινή προσπάθεια για να τερματιστούν οι ρωσικές επιθέσεις.

Στην 29η συνεδρίαση της UDCG εκπροσωπήθηκαν 50 χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τους ρώσους εισβολείς.

Διαβάστε επίσης:

Ντόναλντ Τραμπ: Δημοσίευσε βίντεο AI με τον Ομπάμα να συλλαμβάνεται από το FBI και να πηγαίνει στη φυλακή (video)

Πολ Γκασκόιν: Στη ΜΕΘ ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου – Βρέθηκε ημιλιπόθυμος στο σπίτι του

Δασμοί Τραμπ: Οι Βρυξέλλες παίρνουν το όπλο τους, αλλά «όλες οι επιλογές έχουν… πόνο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 22.07.2025 20:04