Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Σε έναν κυκεώνα διαπραγματεύσεων που διήρκεσαν τρεις ημέρες, οι Δημοκρατικοί ζήτησαν την αποδέσμευση πολλών δισεκατομμυρίων κυβερνητικών κονδυλίων σε αντάλλαγμα για την ψηφοφορία επί μιας ομάδας υποψηφίων που ο Πρόεδρος Τραμπ ήθελε να επικυρωθούν πριν οι νομοθέτες αναχωρήσουν για τις διακοπές τους τον Αύγουστο, ανέφεραν πηγές στο CBS News.
Ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ διαπραγματευόταν με την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για 5 δισεκατομμύρια δολάρια για τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, 1 δισεκατομμύριο δολάρια για το Παγκόσμιο Ταμείο, 300 εκατομμύρια δολάρια για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων, 50 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του HIV στις αναπτυσσόμενες χώρες, περίπου 140 εκατομμύρια δολάρια για το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά και άλλη χρηματοδότηση που είχε εγκριθεί προηγουμένως, ανέφεραν πηγές.
Περισσότεροι από δώδεκα Δημοκρατικοί βουλευτές έχουν υπογράψει μια επιστολή που προτρέπει την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος και τουλάχιστον ένας βουλευτής σχεδιάζει να καταθέσει ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπέρ της δημιουργίας ενός παλαιστινιακού κράτους, τονίζει δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστοτόπου Axios.
Η ενταντικοποίηση προσπαθειών υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους οδηγείται και από την έντονη δυσαρέσκεια βουλευτών για την επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.
Ακόμα και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι και ένθερμα φιλοϊσραηλινοί Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν εντείνει την κριτική τους προς την ισραηλινή κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες, σε απάντηση στις αυξανόμενες ενδείξεις για λιμό στη Γάζα.
«Αυτή η τραγική στιγμή ανέδειξε για τον κόσμο την εδώ και καιρό ανάγκη αναγνώρισης παλαιστινιακής αυτοδιάθεσης, ανάγκη που παραμένει ανεκπλήρωτη για καιρό», υπογραμμίζει η επιστολή που απευθύνεται προς τον πρόεδρο Τραμπ και τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, σύμφωνα με αντίγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Axios.
Οι βουλευτές επισημαίνουν την πρόσφατη δέσμευση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης σε συνεδρίαση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο, κίνηση που ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρούμπιο επέκρινε έντονα.
Η επιστολή έρχεται εν μέσω κινήσεων για αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους, κυρίως από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά.
Ωστόσο, κρίνεται απίθανο οι ΗΠΑ να ακολουθήσουν τον δρόμο αυτό, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είναι στενός σύμμαχος του Ισραήλ και του πρωθυπουργού του, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Εν τω μεταξύ, μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, οι γερουσιαστές πίστευαν ότι είχαν συμφωνήσει να περάσουν περίπου 20 υποψηφιότητες πριν ο Τραμπ ακυρώσει τη συμφωνία το Σάββατο, ανέφεραν αρκετές πηγές.
Μερικές από τις διαπραγματεύσεις αφορούσαν το ενδεχόμενο οι Ρεπουμπλικάνοι να μην παρακρατήσουν κονδύλια στα οποία το Κογκρέσο έχει ήδη συμφωνήσει. Ο Σούμερ δεν ήθελε να επιστραφούν κεφάλαια, ανέφεραν δύο από τις πηγές.
Μέχρι στιγμής, περίπου 140 υποψήφιοι του Τραμπ αναμένουν επικύρωση, συμπεριλαμβανομένων περίπου 30 πρεσβευτών. Μεταξύ αυτών είναι ο Μάικ Γουόλτζ, ο οποίος αναμένει ψηφοφορία για την επικύρωση του διορισμού του ως πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, και η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, η οποία προτάθηκε για πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Στους διορισμούς που επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο περιλαμβάνονται οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας Earl Matthews και Adam Telle, ο αξιωματούχος εμπορίου Will Kimmitt, οι δικαστικοί αξιωματούχοι Jeanine Pirro και Jason Quinones, και οι πρέσβεις Andrew Puzder για την Ευρωπαϊκή Ένωση και Brian Burch για το Βατικανό. Επιβεβαιώθηκε επίσης ο γαμπρός του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας John Thune, Luke Lindberg, για μια θέση υφυπουργού στο Υπουργείο Γεωργίας.
Ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social επέκρινε τους Δημοκρατικούς επειδή «έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ την έγκριση αυτών των υπέροχων και ταλαντούχων ανθρώπων».
Οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της κυβέρνησης που ο Τραμπ ήλπιζε να διοριστούν θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Διαβάστε επίσης:
Αμετανόητος ο Νετανιάχου: Θα δώσει «οδηγίες» στον στρατό για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα
Τesla: Μετοχές αξίας 29 δισ. δολαρίων στον Έλον Μασκ ως δέλεαρ για να παραμείνει στην εταιρεία
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.