search
ΤΡΙΤΗ 05.08.2025 13:41
MENU CLOSE

Τραγικός επίλογος στις Άλπεις για 33χρονο ορειβάτη: Έπεσε στο «διάδρομο του θανάτου» του Mont Blanc

05.08.2025 12:18
oreibatis new

Πήγε εκδρομή στις Άλπεις, γεμάτος χαρά και ανυπομονησία. Δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα ήταν η τελευταία του εκδρομή, και ότι δεν θα γύρναγε ποτέ πίσω ζωντανός, στην πόλη του, την Πάτρα.

Πρόκειται για τον 33χρονο Δημήτρη Κάντα, ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Δευτέρας σε δυστύχημα στον ορεινό όγκο του Mont Blanc, στην περιοχή Haute-Savoie της Γαλλίας.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, o Δημήτρης, γνωστός στην τοπική κοινωνία τόσο ως αθλητής του μπάσκετ όσο και ως παθιασμένος αλπινιστής και Φυσικός, φαίνεται πως κατά την κατάβασή του έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό, κάτω από το καταφύγιο Goûter, σε υψόμετρο 3.835 μέτρων.

Bρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των γαλλικών αρχών για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Libération, η Ορεινή Χωροφυλακή του Chamonix (PGHM) επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας, ελληνικής υπηκοότητας, εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από πτώση στο άνω τμήμα του διαδρόμου Goûter – ενός από τα πιο επικίνδυνα σημεία της κλασικής διαδρομής προς την κορυφή του Mont Blanc.

Οι αρχές ανέφεραν πως ο 33χρονος ορειβάτης είχε στην πλάτη του βαρύ σακίδιο και κατέβαινε μόνος και χωρίς σχοινί, στοιχείο που ενδεχομένως συνέβαλε στην πτώση του.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με την PGHM, πιθανόν να προκλήθηκε από συνδυασμό παραγόντων όπως η κόπωση, η στιγμιαία απώλεια συγκέντρωσης ή και το βάρος του εξοπλισμού.

Ο διάδρομος Goûter – συχνά αποκαλούμενος και «διάδρομος του θανάτου» – είναι διαβόητος για την επικινδυνότητά του, κυρίως λόγω των κατολισθήσεων βράχων που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτό το σημείο, ενώ μόλις πριν από λίγες εβδομάδες είχε καταγραφεί ο θάνατος μιας 24χρονης Αμερικανίδας στην ίδια περιοχή.

Ο Δημήτρης Κάντας ήταν, σύμφωνα πάντα με το pelop.gr, ένας άνθρωπος που συνδύαζε τη γνώση με το πάθος, την πειθαρχία με την περιπέτεια.

Διαβάστε επίσης

Χολαργός: Ταμπουρωμένος άνδρας απειλεί με όπλο αστυνομικούς και περαστικούς

Καιρός: Σύμπλεγμα καταιγίδων και κεραυνοί «σφυροκοπούν» τον Θερμαϊκό

Χανιά: Στην ΜΕΘ Covid μωρό 16 ημερών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 05.08.2025 13:37