Τηγανίτες με κρέμα γιαουρτιού - μελιού και φρέσκα μύρτιλα
Αφράτες τηγανίτες σερβιρισμένες με κρέμα γιαουρτιού – μελιού και φρέσκα μύρτιλα, ιδανικές για το πρωινό του Σαββατοκύριακου ή για τις τελευταίες ημέρες της καλοκαιρινής άδειας που είναι πιο χαλαρές.
Υλικά για τη Συνταγή
Για τις τηγανίτες
50 γραμμάρια βούτυρο
500 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
400 ml γάλα φρέσκο
2 αυγά
200 γραμμάρια μύρτιλα κατεψυγμένα ή φρέσκα (προαιρετικά)
Για την κρέμα μελιού
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, καλά παγωμένη
200 ml κρεμ φρες (cream fraiche) ή γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Φρέσκα μύρτιλα για το στόλισμα
Λίγο μέλι
Φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου
Εκτέλεση
1. Αρχικά λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το στην άκρη να χλιαρύνει.
2. Σε ένα μπολ ρίξτε τα στέρεα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το γάλα, τα αυγά και το λιωμένο χλίαρό βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο χυλό.
3. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο επιπλέον βούτυρο και μόλις λιώσει βάλτε με μια κουτάλα το χυλό, έτσι ώστε να τηγανίζετε κάθε φορά περίπου 3-4 μικρές τηγανίτες. Πασπαλίστε με μερικά κατεψυγμένα μύρτιλα κάθε τηγανίτα και ψήστε τις μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά.
4. Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και την κρεμ φρες μέχρι να αφρατέψουν και να σφίξουν. Ανακατέψτε τέλος μαζί με τη βανίλια και το μέλι και κρατήστε στην άκρη.
5. Σερβίρετε τις τηγανίτες με την κρέμα μελιού και φρέσκα μύρτιλα, περιχύστε με λίγο επιπλέον μέλι και διακοσμήστε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.
Διαβάστε επίσης:
Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, φέτα και λιαστή ντομάτα
Σοκολατόπιτα με μέλι, γλάσο και γέμιση καραμελωμένου γάλακτος
Παλαιστινιακοί κεφτέδες μελιτζάνας και φέτας, με δυόσμο και μπαχαρικά (χορτοφαγική συνταγή)