search
ΠΕΜΠΤΗ 04.09.2025 11:50
MENU CLOSE

Βρετανία: Σε δύσκολη θέση ο Στάρμερ μετά την παραδοχή της αναπληρώτριας πρωθυπουργού Ρέινερ για φοροδιαφυγή

04.09.2025 08:57
starmer

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, μετά την παραδοχή της Άντζελα Ρέινερ ότι δεν κατέβαλε πλήρως τον φόρο μεταβίβασης ακινήτου (stamp duty) στην αγορά διαμερίσματος στο Hove στη νότια Αγγλία.

Η διαφορά εκτιμάται σε περίπου 40.000 λίρες, με την ίδια να υποστηρίζει ότι ακολούθησε λανθασμένη νομική καθοδήγηση.

Η Ρέινερ, που εκτός από αναπληρώτρια πρωθυπουργός είναι και υπουργός Στέγασης, έχει παραπεμφθεί στον ανεξάρτητο σύμβουλο δεοντολογίας και συνεργάζεται με τις φορολογικές αρχές.

Ο Σταρμερ δήλωσε αποφασισμένος να τη στηρίξει, όμως δέχεται έντονη πίεση από την αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης.

O Guardian τονίζει ότι η ισχυρή θέση της Ρέινερ στο κόμμα καθιστά δύσκολη την απομάκρυνσή της, οι Financial Times αναφέρουν ότι ίσως χάσει το υπουργικό της χαρτοφυλάκιο αν η έρευνα είναι αρνητική, ενώ οι Times υπογραμμίζουν πως ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στη στήριξή της εκτός αν το πόρισμα είναι καταδικαστικό.

Διαβάστε επίσης

Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν συναυλία του Ενρίκο Μασιάς στην Κωνσταντινούπολη υπό τον φόβο διαδηλώσεων λόγω των φιλοϊσραηλινών θέσεών του

Το Ίδρυμα Χιντ Ρατζάμπ ζητά τη δίωξη του Ισραηλινού ταγματάρχη Γιαΐρ Οχάνα στην Ελλάδα

Ο Ρούμπιο προειδοποιεί ότι θα βυθίζονται τα πλοία που μεταφέρουν ναρκωτικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.09.2025 11:49