search
ΣΑΒΒΑΤΟ 08.11.2025 06:51
MENU CLOSE

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Τουρκία

07.09.2025 17:24
TOURKIA_SEISMOS

Σεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την ανατολική Τουρκία το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της τουρκικής AFAD, ο σεισμός σημειώθηκε στο υπέδαφος του Σιντιργκί (αρχαίες Καρσεές), βορειοανατολικά της Μαγνησίας. Το εστιακό του βάθος ήταν στα 7,9 χιλιόμετρα.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα σημειώθηκε μετασεισμός 3,4 Ριχτερ και επίσης τρία λεπτά αργότερα νέος μετασεισμός 4,1 Ρίχτερ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια έκανε δηλώσεις μετά τον σεισμό. Ο υπουργός δήλωσε: «Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών σημειώθηκε στο Σιντιργκί του Μπαλίκεσιρ. Όσον αφορά τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός και σε γειτονικές επαρχίες, η AFAD και όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας ξεκίνησαν αμέσως επιτόπιες σαρώσεις. Εύχομαι στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό να γίνουν σύντομα καλά….».

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στη Σμύρνη και την κοντινή προς την περιοχή του σεισμού Προύσα.

Διαβάστε επίσης:

Τομ Χανκς: Ακυρώθηκε βράβευση του ηθοποιού από τη Στρατιωτική Ακαδημία λόγω… Τραμπ – Τον «έκαψε» η στήριξή του στον Μπάιντεν

Ισραήλ: Drone από την Υεμένη χτύπησε αεροδρόμιο – Κλειστός ο εναέριος χώρος

Βατικανό: Επίσημα Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας ο Κάρλο Ακούτις – Ο πρώτος της γενιάς των Millenials (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08.11.2025 06:35