search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.09.2025 21:57
MENU CLOSE

Αίγυπτος: Χάθηκε χρυσό βραχιόλι 3.000 ετών από το μουσείο του Καΐρου – Σε εξέλιξη οι έρευνες

17.09.2025 21:04
vraxioli-new

Ένα χρυσό βραχιόλι ηλικίας 3.000 ετών χάθηκε από το εργαστήριο αποκατάστασης του Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων.

Το σπάνιο χρυσό βραχιόλι, διακοσμημένο με σφαιρικές χάντρες από λαζουρίτη, χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Αμενεμοπέ, ενός Φαραώ της 21ης Δυναστείας της αρχαίας Αιγύπτου, ο οποίος κυβέρνησε από το 993 έως το 984 π.Χ.

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων δήλωσε ότι έλαβε άμεσα μέτρα μετά την εξαφάνιση του βραχιολιού από το εργαστήριο αποκατάστασης του Αιγυπτιακού Μουσείου και ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στην αστυνομία.

Συγκροτήθηκε επίσης ειδική επιτροπή για να πραγματοποιήσει απογραφή και έλεγχο όλων των αντικειμένων που φυλάσσονται στο εργαστήριο αποκατάστασης.

Σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, η απώλεια διαπιστώθηκε τις τελευταίες ημέρες κατά την απογραφή, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Το υπουργείο ανέφερε ότι ενημερώθηκαν όλες οι μονάδες αρχαιοτήτων σε αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα της χώρας, ενώ η υπόθεση δεν ανακοινώθηκε αμέσως ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρης απογραφή του περιεχομένου του εργαστηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο FBI: Πρώην στρατιωτικός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στην πύλη των γραφείων του στο Πίτσμπουργκ

Βρετανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Λονδίνο κατά της επίσκεψης του Τραμπ – «Δεν είναι ευπρόσδεκτος»

Βρετανία: Οι Τραμπ παραβίασαν το πρωτόκολλο στο κάστρο του Ουίνσδορ – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεγαλοπρεπής υποδοχή (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.09.2025 21:52