search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.09.2025 19:47
MENU CLOSE

ALPHA TRUST HOLDINGS: Ισχυρή ανάπτυξη το α’ εξαμήνου 2025 με ρεκόρ κεφαλαίων και ενίσχυση κερδοφορίας

20.09.2025 08:40
Φαίδων Ταμβακάκης

Σημαντική ανάπτυξη κατέγραψε ο Όμιλος ALPHA TRUST HOLDINGS το α’ εξάμηνο του 2025, με αύξηση των εσόδων κατά 14,78% και των κερδών προ φόρων κατά 74,02%. Η ισχυρή κερδοφορία αντανακλά τόσο την ευνοϊκή πορεία των αγορών όσο και τη συνεχιζόμενη εισροή νέων κεφαλαίων, με τα κεφάλαια υπό διαχείριση να ξεπερνούν πλέον τα 2 δισ. ευρώ, ενισχύοντας τη θέση του Ομίλου στον χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 4.740 χιλ. ευρώ έναντι 4.130 χιλ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2024 (+14,78%).
  • Τα EBITDA ανήλθαν σε 1.284 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 51,92%, με περιθώριο 27,08% έναντι 20,46% πέρσι.
  • Τα EBIT διαμορφώθηκαν σε 1.117 χιλ. ευρώ (+68,96%), ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBT) έφτασαν τα 1.124 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 74,02%.
  • Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων από συνεχιζόμενη δραστηριότητα ανήλθαν σε 870 χιλ. ευρώ (+71,96%), με καθαρό περιθώριο 18,36% έναντι 12,25% την προηγούμενη χρήση.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου, κ. Φαίδων Ταμβακάκης, σχολίασε: «Η κύρια δραστηριότητα του Ομίλου, η διαχείριση κεφαλαίων σε Ελλάδα και Λουξεμβούργο, συνεχίζει την ανοδική της πορεία, υποστηριζόμενη από τις θετικές αγορές. Η αύξηση του ενεργητικού, συνδυασμός θετικών αποδόσεων και εισροών σε όλες τις κατηγορίες επενδύσεων, οδήγησε τα κεφάλαια σε επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 2 δισ. ευρώ. Η συγκράτηση του κόστους και η διατήρηση υψηλών εισροών παραμένουν βασικοί άξονες πολιτικής της διοίκησης, με θετική προοπτική και για το δεύτερο εξάμηνο του 2025».

Η ισχυρή επίδοση του Ομίλου επιβεβαιώνει τη σταθερή του παρουσία στον χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων και την ικανότητά του να συνδυάζει ανάπτυξη, υψηλή κερδοφορία και αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων.

Διαβάστε επίσης:

Lamda: Βγάζει προς πώληση επιπλέον 470 σπίτια του Ελληνικού στην αγορά

Άνοδο 29% σε κύκλο εργασιών και 49% στα EBITDA κατέγραψε η Profile στο Α’ εξάμηνο 2025

Lavipharm: Άνοδο 5,7% στις πωλήσεις και 29,4% στα EBITDA στο Α’ εξάμηνο 2025

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.09.2025 19:45