search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.10.2025 16:36
MENU CLOSE

Αντιμέτωπη με δύο προτάσεις μομφής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Ξεκινά σήμερα η συζήτηση, την Πέμπτη ψηφοφορία

06.10.2025 14:42
ursula 765- new

Δύο προτάσεις μομφής, οι οποίες και πάλι αναμένεται να μην έχουν αποτέλεσμα, θα συζητηθούν σήμερα στην Ευρωβουλή, κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Είναι η δεύτερη φορά σε τρεις μήνες που ευρωβουλευτές της ακροδεξιάς και της Αριστεράς την βγάζουν στη «σέντρα» καθώς την κατηγορούν οι μεν για αδιαφάνεια σε σχέση με εμπορικές συμφωνίες και οι δε για τη διαχείριση του πολέμου στη Γάζα.

Η σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, με την παρέμβαση του ακροδεξιού ηγέτη Ζορντάν Μπαρντελά, που πρόκειται να επικρίνει την πρόεδρο της Κομισιόν τόσο για τη συμφωνία με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής (Mercosur), όσο και για εκείνη με τις ΗΠΑ, που υπεγράφη τον περασμένο Αύγουστο. 

Αμέσως μετά, τον λόγο θα πάρει η επικεφαλής της Αριστεράς Μανόν Ομπρί που αναμένεται να κατηγορήσει την φον ντερ Λάιεν για «συνενοχή στην γενοκτονία» στη Γάζα.

Η ψηφοφορία θα γίνει την Πέμπτη και αναμένεται να μην περάσει, όπως και η προηγούμενη το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Όρμπαν: «Η Ουγγαρία δεν πρέπει να υιοθετήσει το ευρώ γιατί η ΕΕ διαλύεται»

Λεκορνί: Οι λόγοι της παραίτησής του μετά την συνάντηση με Μακρόν – Η αντιπολίτευση ζητά παραίτηση Μακρόν, υποχωρεί το ευρώ

Ο Μερτς υπερασπίζεται το Ισραήλ στη… Eurovision: «Αν αποκλειστεί, εμείς αποχωρούμε» – Θέλει και κατάργηση του… VAR

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.10.2025 16:32