search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.10.2025 12:27
MENU CLOSE

Καθυσηχαστικός ο Λέκκας για τον σεισμό στη Ρόδο – «Το παρακολουθούμε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» (video)

22.10.2025 08:57
lekkas_new

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:45 τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/10) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρόδου και είχε εστιακό βάθος 30,7 χλμ.

Ο σεισμός σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ της πόλης Ρόδου και της Μαρμαρίδος.

Παρότι η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στους κατοίκους της περιοχής, ο καθηγητής Σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Ο σεισμός εκδηλώθηκε σε μία περιοχή με συχνή σεισμικότητα. Είναι ένας συνηθισμένος σεισμός για την περιοχή δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, βεβαίως παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

Στα όριά τους οι φυλακές της χώρας: Ρεκόρ κρατουμένων για το 2025 – Πρόβλημα οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα

Τρίκαλα: Σε ανακριτή και εισαγγελέα ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν μητροκτόνος

Στις φλόγες δύο ΙΧ σε Χολαργό και Χαλάνδρι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.10.2025 12:27