Γρήγορα και εύκολα τρουφάκια με ινδοκάρυδο
Γρήγορα και εύκολα τρουφάκια για τους ξαφνικούς επισκέπτες, με 4 μόνο υλικά, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους με τη γεύση τους.
Υλικά για τη Συνταγή
300 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι – μπερ
250 γραμμάρια βούτυρο
1 κουτί (397 γραμμάρια) ζαχαρούχο γάλα
100 γραμμάρια ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
1. Αρχικά τρίψτε τα μπισκότα με τα χέρια σας, σε μικρά κομμάτια. Αν επιθυμείτε μπορείτε να τα τρίψετε και στο μούλτι αλλά στη συγκεκριμένη συνταγή είναι προτιμότερο να υπάρχουν κομμάτια μπισκότου στο δάγκωμα.
2. Κόψτε σε κομμάτια το βούτυρο και λιώστε το σε χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα.
3. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατέψτε με μαρίζ ή ακόμα και με τα χέρια σας έτσι ώστε να βραχούν με το βούτυρο όλα τα μπισκότα.
4. Ρίξτε μια ποσότητα ινδοκάρυδου, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και φροντίζοντας να μην είναι πολύ σφικτό το μίγμα και ανακατέψτε. Κρατήστε μια ποσότητα στην άκρη για την επικάλυψη.
5. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα στο μίγμα και ενσωματώστε το καλά.
6. Πλάστε με τα χέρια σας τρουφάκια, περάστε το στο ινδοκάρυδο, τοποθετήστε τα σε χαρτάκια διακόσμησης ή σε μια πιατέλα και απολαύστε.
Συμβουλή
Μπορείτε να διακοσμήσετε τα τρουφάκια ρολάροντάς τα σε σοκολατένια ή πολύχρωμα σπρινγκλς ή θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, για διαφορετική εμφάνιση.
Διαβάστε επίσης:
Σαλάτα με φακές, πικάντικα ψητά καρότα και φέτα