ΣΑΒΒΑΤΟ 15.11.2025 00:51
MENU CLOSE

Φυλάκιση 13 μηνών σε 49χρονο που έκλεψε έργο του Banksy από γκαλερί του Λονδίνου

14.11.2025 21:00

Ένας 49χρονος καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 13 μηνών επειδή έκλεψε ένα έργο του καλλιτέχνη δρόμου Banksy το 2024, το «Κορίτσι με το μπαλόνι», ανακοίνωσε η αστυνομία του Λονδίνου.

Έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του και φορώντας γάντια, ο δράστης μπήκε στην γκαλερί σπάζοντας τις πόρτες με βαριοπούλα. Αστυνομικοί τον συνέλαβαν μέσα σε 48 ώρες, χάρη στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας που τον έδειχναν να φορτώνει το έργο σε ένα φορτηγάκι, σε απόσταση λίγων μέτρων από την γκαλερί.

Το έργο βρέθηκε ανέπαφο, δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του Φρέιζερ.

Το αυθεντικό γκράφιτι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002 στη Γέφυρα του Γουότερλου, στο νότιο Λονδίνο και παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα γνωστότερα του μυστηριώδους καλλιτέχνη από το Μπρίστολ.

Διαβάστε επίσης:

Ο ελληνοαμερικανός εισαγγελέας Πιτ Σκανδαλάκης κατά Τραμπ για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Τζόρτζια

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν εμπλοκή του Ντομινίκ Πελικό στον βιασμό και τη δολοφονία μιας 23χρονης πριν 35 χρόνια

Πώς η Σουηδία έγινε η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό καπνιστών στον ανεπτυγμένο κόσμο

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.11.2025 00:46
Exit mobile version