search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14.11.2025 12:39
MENU CLOSE

Τρομοκρατημένη φώκια πήδηξε σε σκάφος για να γλιτώσει από όρκες που την κυνηγούσαν (photo/video)

14.11.2025 10:23
fokia_orkes

Μια φώκια που βρέθηκε αντιμέτωπη με μια ομάδα από όρκες σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί, σκαρφάλωσε στο πίσω μέρος ενός μικρού σκάφους στα ανοιχτά του Σιάτλ.

Η φωτογράφος άγριας ζωής Charvet Drucker βρισκόταν σε μια νοικιασμένη βάρκα μήκους 6 μέτρων, κοντά στο σπίτι της σε νησί του Salish Sea, βορειοδυτικά του Σιάτλ, όταν εντόπισε μια ομάδα από τουλάχιστον οκτώ όρκες.

Όπως αναφέρει το ABC News, οι συγχρονισμένες κινήσεις τους και τα δυνατά χτυπήματα με την ουρά έδειχναν ότι επρόκειτο για κυνήγι. Χρησιμοποιώντας τον τηλεφακό της, η Drucker εντόπισε μια φώκια που προσπαθούσε να ξεφύγει.

Σε μία από τις φωτογραφίες της, η φώκια φαίνεται να πετάγεται στον αέρα πάνω από τα νερά που σήκωσαν οι όρκες, και η φωτογράφος υπέθεσε πως παρακολουθούσε τις τελευταίες της στιγμές.

Καθώς όμως οι όρκες πλησίαζαν το σκάφος, εκείνη και η παρέα της συνειδητοποίησαν ότι το κυνήγι συνεχιζόταν. Σύμφωνα με τους κανονισμούς για τα σκάφη κοντά σε άγρια θαλάσσια ζώα, είχαν ήδη σβήσει τη μηχανή για να αποφύγουν τυχόν τραυματισμό των φαλαινών.

Η φώκια κατάφερε να βγει από το νερό και να σκαρφαλώσει στη μικρή πλατφόρμα στο πίσω μέρος του σκάφους, κοντά στη μηχανή — ουσιαστικά ψάχνοντας για καταφύγιο.

Οι κανονισμοί άγριας ζωής απαγορεύουν επίσης οποιαδήποτε επαφή με τη φώκια, αλλά η Drucker άρχισε να τραβά βίντεο.

Στο απόσπασμα ακούγεται να της λέει: «Καημενούλα μου», ενώ η φώκια την κοιτάζει, και συνεχίζει: «Είσαι καλή, μείνε εδώ, φίλη μου».

Οι όρκες δεν εγκατέλειψαν αμέσως το σημείο, αλλά φάνηκαν να συνεργάζονται για να ταρακουνήσουν το σκάφος και να κάνουν τη φώκια να πέσει στο νερό. Στο βίντεο της Drucker, οι όρκες παρατάσσονται και πλησιάζουν με αλλεπάλληλες βουτιές για να δημιουργήσουν κύματα.

Η τεχνική αυτή, γνωστή ως «wave-washing», έχει καταγραφεί από επιστήμονες από τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με τη Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).

Η φώκια γλίστρησε από το σκάφος τουλάχιστον μία φορά, αλλά κατάφερε να σκαρφαλώσει ξανά, και τελικά οι όρκες απομακρύνθηκαν έπειτα από περίπου 15 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Εφιάλτης σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Οι μισοί πολίτες θεωρούν τη δημοκρατία «χαλασμένη» και «ανεπαρκή»

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο γερουσιαστής Τζον Φέτερμαν – Κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

Εκτελέστηκε πρώην πεζοναύτης στη Φλόριντα – Χάρη «στο παρά πέντε» από τον κυβερνήτη της Οκλαχόμα, σε δεύτερο θανατοποινίτη (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14.11.2025 12:37