search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.12.2025 09:59
MENU CLOSE

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Ο Τσελίκ αποκαλεί τον Δένδια «υπουργό – τρολ»

03.12.2025 08:49
dendias_celik_new

Υψηλούς τόνους μοιάζει να υιοθετεί και πάλι η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας, με επίκεντρο, αυτή τη φορά, τους σχεδιασμούς της Αθήνας για ενίσχυση της άμυνας των νησιών.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, λέγοντας ότι «τον γνωρίζουμε από τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών. Τότε ήταν ένα τρολ στη θέση εκείνη. Οι δηλώσεις του απέχουν από τη διπλωματία. Έλεγαν ότι “παίζει εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια, θέλει να γίνει πρωθυπουργός”. Αυτά δεν θα κάνουν κακό στην Τουρκία. Έχει βασίσει όλη τη δράση του σε αντιτουρκικές δηλώσεις».

Ο Τσελίκ συνέχισε λέγοντας ότι «η φράση “θα εξοπλίσουμε περισσότερο τα νησιά” είναι λάθος. Είναι λάθος να κλιμακώνονται οι εντάσεις σε αυτό το επίπεδο. Ο κόσμος δεν μπορεί να ανεχθεί τόση ένταση. Όλοι πρέπει να δεσμευθούν σε αυτό», ενώ στο ερώτημα αν η Τουρκία αντιδράσει, είπε ότι «σίγουρα υπάρχει χρόνος για τα πάντα. Η εθνική ασφάλεια της Τουρκίας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Αλλά δεν θα προσαρμόσουμε την ατζέντα μας βάσει της ρητορικής ενός τρολ σε υπουργική θέση».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση και στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή της έχει «στενή συνεργασία με τη δολοφονική σιωνιστική κυβέρνηση (σ.σ. του Ισραήλ)» και ότι αυτό «σημαίνει να γίνεται συνένοχη στη γενοκτονία», ενώ συμπλήρωσε ότι «όσοι υποστηρίζουν την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων (σ.σ. από την Κύπρο) έχουν μετατρέψει την ελληνοκυπριακή πλευρά σε αποθήκη όπλων. Δεν το βλέπουμε αυτό;».

Διαβάστε επίσης

Λιβύη: Νέα προσπάθεια προσέγγισης με τη Βεγγάζη, στην Αθήνα ο Σαλέχ την Παρασκευή

ΠΑΣΟΚ: Γκάζι για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και άτυπο απαγορευτικό στην παρουσίαση της «Ιθάκης» του Τσίπρα

Τσίπρας: Το απόγευμα η παρουσίαση του βιβλίου του – Από το «χθες» της «Ιθάκης», στην προετοιμασία για το «αύριο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.12.2025 09:59