search
ΤΕΤΑΡΤΗ 25.02.2026 00:41
MENU CLOSE

Για «εμπόλεμη ζώνη» μιλούν Έλληνες για την κατάσταση στο Μεξικό – Ενοπλοι, φωτιές και οδοφράγματα 

24.02.2026 23:04
cartel-fotia-aytokinito-mexico

Τρομοκρατημένοι με την χαοτική κατάσταση βίας που επικρατεί μετά τον θάνατο του ναρκο-βαρόνου  Ελ Μέντσο και τα αντίποινα που επιχειρούν κατά των αστυνομικών δυνάμεων στο Μεξικό, δηλώνουν Έλληνες κάτοικοι.

 Όπως λένε, οι συνθήκες είναι τόσο επικίνδυνες που αναγκάζονται να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Η Κατερίνα Διαμαντή, καθηγήτρια εδώ και οκτώ χρόνια στο πανεπιστήμιο της Γκουανταλαχάρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για τρομακτικό σκηνικό. «Τα αμάξια που καιγόντουσαν, άνθρωποι που τρέχανε πανικόβλητοι. Έχω δύο παιδάκια, μικρά και τα δύο και η αλήθεια είναι ότι φοβηθήκαμε.», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο εδώ στην Γκουανταλαχάρα. Ναρκέμποροι άρχισαν να καίνε αυτοκίνητα και πολλά λεωφορεία. Πυροβολισμούς, φωνές, ανθρώπους να τρέχουν, αμάξια που καιγόντουσαν. Όλα αυτά ήταν πολύ τρομακτικά».

«Ήτανε πόλεμος, πόλεμος. Όπως στην τηλεόραση», σχολιάζει ο Χέρμαν Κότσιρας, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Γκουανταλαχάρα.

«Ο κόσμος που ήταν έξω τρελάθηκε, δεν μπορούσε να επιστρέψει σπίτι, δεν υπήρχε μετρό, δεν υπήραν λεωφορεία. Μετά ήρθαμε στο σπίτι δεν μπορούσαμε να πάμε έξω, ήταν η μεγάλη πόλη της Γουανταλαχάρας πραγματική έρημος», περιγράφει. 

Αιματηρά επεισόδια, στρατός στος δρόμους, οδοφράγματα και φωτιές παντού, μετέτρεψαν την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη. 

«Είναι η πρώτη φορά που έχω αισθανθεί τον φόβο. Έχουνε κάψει βενζινάδικα, έχουν κάνει μπλόκα στους δρόμους για να εμποδίσουν τον στρατό της Γουανταλαχάρας να εισχωρήσει, ας πούμε στις περιοχές που βρίσκονται άνθρωποι από το ναρκοτράφικο», εξηγεί η κα Μπούκη, επίσης κάτοικος της περιοχής.

«Έκλεισαν και τις πόρτες στα συγκροτήματα σπιτιών ή αντίστοιχα στα κτήρια που βρισκόμαστε. Μας απαγόρευσαν δηλαδή την έξοδο και την είσοδο στις πολυκατοικίες για να εξασφαλίσουνε την ασφάλειά μας», συνοψίζει η κα Μπούκη.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη σε τριώροφο κτήριο έξω από τη Βερόνα – Ένας νεκρός, τρείς διασώθηκαν (Video)

Η χιονοθύελλα παρέλυσε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ: Πάνω από 300.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και ακυρώσεις πτήσεων

Αστυνομικοί με πυροβόλα στα ιρανικά πανεπιστήμια για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις των φοιτητών (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25.02.2026 00:39