search
ΔΕΥΤΕΡΑ 09.03.2026 07:31
MENU CLOSE

Eπικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου: «Απερισκεψία η επίθεση του Ιράν σε χώρες του Κόλπου»

08.03.2026 17:02
dubai

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου κατηγόρησε το Ιράν για απερισκεψία για την επίθεση σε κράτη μέλη του οργανισμού και κάλεσε την Τεχεράνη να τερματίσει αυτό που χαρακτήρισε «τεράστιο στρατηγικό λάθος».

Μιλώντας σε άλλους Άραβες υπουργούς Εξωτερικών κατά την έκτατη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου την Κυριακή (8/3) ο Άχμετ Αμπούλ Γέιτ δήλωσε ότι οι επιθέσεις «δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με κανένα πρόσχημα ή δικαιολογία» και ανταπέδωσε τις ειρηνευτικές προσπάθειες των χωρών του Κόλπου με «ύπουλες ρουκέτες και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

Ο πρόεδρος του Ιράν ζήτησε συγγνώμη το Σάββατο (7/3) από τα γειτονικά κράτη για τις επιθέσεις του σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε αυτές τις χώρες, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει την οργή σε ολόκληρο τον Κόλπο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το Ιράν μπορεί να συνεχίσει να αντιδρά σε επιθέσεις όταν προέρχονται από χώρες της περιοχής.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Αραγτσί σε Τραμπ: «Είμαστε έτοιμοι για χερσαία εισβολή» – «Αποκλειστική υπόθεση του ιρανικού λαού η εκλογή νέου ηγέτη»

ΥΠΕΞ Λιβάνου: «Απερίφραστη καταδίκη» των επιθέσεων με drones στην Κύπρο

Μέση Ανατολή: Απόκοσμες εικόνες στην Τεχεράνη – Αγωνία για την ανακοίνωση του διαδόχου του Χαμενεΐ, όλες οι εξελίξεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 09.03.2026 07:30