search
ΤΡΙΤΗ 26.05.2026 15:57
MENU CLOSE

Απίστευτη ομολογία Κυρίζογλου: Καταργείται η β’ Κυριακή στις δημοτικές εκλογές για να μην ξαναβγεί ο… Δούκας

26.05.2026 15:00
doukas_kede_new

Μπορεί να μην το ήθελε, αλλά του ξέφυγε τελικά του γαλάζιου προέδρου της ΚΕΔΕ για ποιο λόγο η κυβέρνηση αλλάζει το εκλογικό σύστημα στην τοπική αυτοδιοίκηση – ένα σύστημα δοκιμασμένο, που δίνει πραγματικά δημάρχους εκλεγμένους από την πλειοψηφία.

Τι ομολόγησε μέσα στην ταραχή του ο Λάζαρος Κυρίζογλου για την κατάργηση της δεύτερης Κυριακής στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την αντικατάστασή της με ένα σύστημα… εκ των προτέρων δήλωσης προτιμήσεων;

Ότι η κυβέρνηση το κάνει ουσιαστικά για να μην ξαναβγεί δήμαρχος ο Χάρης Δούκας, αλλά προφανώς και άλλοι που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τη δεύτερη Κυριακή την ευρύτατη αποδοχή του εκλογικού σώματος. Ουσιαστικά δηλαδή στοχεύει στο να σταματήσει τις συναινέσεις, που κυρίως απαντώνται στον προοδευτικό χώρο και να ενισχύσει τις δυνάμεις της ΝΔ, που τα τελευταία χρόνια τυγχάνει να έχουν μεγαλύτερη κομματική συσπείρωση, αλλά δεν μπορούν να διαμορφώσουν ευρύτερες συμμαχίες και πλειοψηφικές δυνάμεις.

Το απόσπασμα από την αντιπαράθεση Κυρίζογλου – Δούκα στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ είναι αποκαλυπτικό:   

Διαβάστε επίσης:

Νέα επίθεση Καρανίκα στον Τσίπρα: Τίμιος απέναντι στους εφοπλιστές που του δίνουν την θαλαμηγό τους

Είδε – ξανά – το «φως το αληθινό» ο Νίκος Μωραΐτης: Στο πρόσωπο του Τσίπρα – μέχρι νεωτέρας

Βολές εκ των έσω στο ΠΑΣΟΚ για το «ΠΑΡΩΝ» στον Γιάννη Στουρνάρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 26.05.2026 15:55