search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.07.2026 12:22
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2026 – «Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά»: Η μεγάλη παρακαταθήκη του Πράσινου Ακρωτηρίου

04.07.2026 10:58
cape_verde_main

Παρά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή με 3-2 στην παράταση για τη φάση των «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, το Πράσινο Ακρωτήριο αποχώρησε από τη διοργάνωση έχοντας κερδίσει τον σεβασμό όλων. 

Οι «Μπλε Καρχαρίες» κοίταξαν στα μάτια την παγκόσμια πρωταθλήτρια και έφτασαν μια ανάσα από τη μεγάλη έκπληξη, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο αρχηγός και τερματοφύλακας της ομάδας, Βοζίνια, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την προσπάθεια των συμπαικτών του.

«Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Τώρα χρειάζεται να ξεκουραστούμε και να κοιτάξουμε μπροστά, όμως είμαι πραγματικά περήφανος για όσα πετύχαμε ως ομάδα. Σταθήκαμε απέναντι στην Αργεντινή και σε κάθε αντίπαλο με πάθος και ψυχή. Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά η διαδρομή μας γεμίζει όλους υπερηφάνεια. Δεν πραγματοποιήσαμε μόνο το όνειρο της Εθνικής ομάδας ή το δικό μου, αλλά ενός ολόκληρου λαού», δήλωσε ο 40χρονος πορτιέρε.

Η πρώτη συμμετοχή του Πράσινου Ακρωτηρίου σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο, καθώς η ομάδα δεν γνώρισε ήττα στην κανονική διάρκεια κανενός από τους αγώνες της, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στην παρθενική της παρουσία στη διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2026: Πλήγμα για τη Γαλλία πριν τη «μάχη» με την Παραγουάη

Μουντιάλ 2026: Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16»

Μουντιάλ 2026: Η Κολομβία νίκησε με 1-0 την Γκάνα και έκλεισε ραντεβού με την Ελβετία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.07.2026 12:19