search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:19
MENU CLOSE

Μήνυμα – απειλή στους πρόσφυγες από ακροδεξιό Δήμαρχο της Ουγγαρίας (Video)

18.09.2015 10:19
Μήνυμα - απειλή στους πρόσφυγες από ακροδεξιό Δήμαρχο της Ουγγαρίας (Video) - Media

Την ώρα που το δράμα των προσφύγων συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο, ο Λάζλο Τοροτσκάι, δήμαρχος της πόλης Asotthalom, στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία ανέβασε στο YouTube ένα μήνυμα μίσους, γεμάτο απειλές προς τους πρόσφυγες.

 

Την ώρα που το δράμα των προσφύγων συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο, ο Λάζλο Τοροτσκάι, δήμαρχος της πόλης Asotthalom, στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία ανέβασε στο YouTube ένα μήνυμα μίσους, γεμάτο απειλές προς τους πρόσφυγες.

Στο βίντεο με διάρκεια δύο περίπου λεπτά, που έχει τίτλο «μήνυμα στους παράνομους μετανάστες από την Ουγγαρία»  ο ακροδεξιός πολιτικός αναφέρει:

«Καλοδεχόμαστε όποιον σέβεται τους νόμους μας και μπαίνει στη χώρα μας από τα σημεία ελέγχου»για να προσθέσει: «αλλά όσοι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά μας παράνομα, μπορούν εύκολα να καταλήξουν στη φυλακή!».

«Εάν είσαι “παράνομος” μετανάστης και θέλεις να πας στην Γερμανία, τότε η κοντινότερη διαδρομή από την Σερβία είναι μέσω της Κροατίας και της Σλοβενίας. Μην εμπιστεύεσαι τους διακινητές. Η Ουγγαρία είναι κακή επιλογή. Και το Ασοτάλομ είναι η χειρότερη»

Στο βίντεο που μοιάζει με τρέιλερ ταινίας δράσης με την αντίστοιχη μουσική υπόκρουση προβάλλεται ο φράχτης που έχει σχεδόν ολοκληρώσει η Ουγγαρία κατά μήκος των συνόρων με τη Σερβία, εικόνες από κάμερες ασφαλείας στη μεθόριο, πλάνα από περιπολικά και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, παρακολουθήσεις και καταδίωξη…

Η πρόκληση καταστροφών στον φράχτη συνιστά “κακούργημα”, και τόσο η παράνομη διέλευση, όσο και οι καταστροφές, επισύρουν ποινές φυλάκισης και απέλαση από την Ουγγαρία, προειδοποιεί ο ακροδεξιός δήμαρχος. Τα σύνορα της Ουγγαρίας προστατεύονται από ένα φράχτη που διαρκώς επεκτείνεται, χιλιάδες αστυνομικούς και τον ουγγρικό στρατό, αναφέρεται στο βίντεο.

Ο δήμαρχος προειδοποιεί τους πρόσφυγες ότι στη μεθοριακή ουγγρική πόλη δρουν επίσης πολιτοφυλακες…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:18