search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:11
MENU CLOSE

Η Βουλή έβαλε «φρένο» στις επιλογές Σπίρτζη για τις διοικήσεις στις Αστικές Συγκοινωνίες

27.11.2015 11:44
Η Βουλή έβαλε «φρένο» στις επιλογές Σπίρτζη για τις διοικήσεις στις Αστικές Συγκοινωνίες - Media

Η γνωστή φράση «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» ταιριάζει… γάντι σε όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Παρασκευής κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής με αντικείμενο τον διορισμό διοικήσεων στους Οργανισμούς Συγκοινωνιών.

 

Η γνωστή φράση «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» ταιριάζει… γάντι σε όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Παρασκευής κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής με αντικείμενο τον διορισμό διοικήσεων στους Οργανισμούς Συγκοινωνιών.

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης εκ μέρους της κυβέρνησης πρότεινε τον διορισμό έξι προσώπων για τις θέσεις διοίκησης των αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ), δηλαδή άλλον Πρόεδρο και άλλον Διευθύνοντα Σύμβουλο παρόλο που ο νόμος προβλέπει ένα πρόσωπο να αναλάβει σε κάθε Οργανισμό τη θέση και του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Νικήτας Κακλαμάνης κατήγγειλε την προσπάθεια Σπίρτζη να διορίσει δυο πρόσωπα σε κάθε διοίκηση ως παράνομη, σημειώνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε νόμο στον οποίο είναι ξεκάθαρο ότι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι το ίδιο πρόσωπο. Άρα η Βουλή, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Σώματος και βουλευτής της ΝΔ, δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την απόπειρα του Χρήστου Σπίρτζη για διορισμό 6 προσώπων στις διοικήσεις των ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ. «Εισηγούμεθα αναβολή της σημερινής συνεδρίασης. Αν προχωρήσει η διαδικασία τα διοικητικά συμβούλια που θα προκύψουν είναι παράνομα και ο Υπουργός αναλαμβάνει την ευθύνη της νομιμότητας», σημείωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Και ενώ ο πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να συνεχιστεί η διαδικασία ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης ουσιαστικά παραδέχθηκε το λάθος κάνοντας λόγο για νομοτεχνικό λάθος που θα διορθωθεί με τροπολογία σε επόμενο νόμο. Τα όσα υποστήριξε έφεραν εκ νέου φωνές από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης που υποστήριξε ότι δεν μπορεί ο υπουργός να λέει ότι υπάρχει νομοτεχνικό λάθος σε ήδη ψηφισμένο νομοσχέδιο. Σύσσωμη η αντιπολίτευση επεσήμανε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να διορίσει περισσότερα του ενός προσώπου ως επικεφαλής σε κάθε έναν Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών δημιουργεί μεγάλο πολιτικό πρόβλημα για το κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς έρχεται σε κόντρα με τις δεσμεύσεις περί του περιορισμού των δαπανών και της σπατάλης ενώ ταυτόχρονα «φουντώνει» τις σκέψεις και την… συζήτηση περί κομματικών διορισμών.

Τελικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι αλλά και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, του κυβερνητικού εταίρου δηλαδή, Θανάσης Παπαχριστόπουλος ζήτησαν την αναβολή της συνεδρίασης με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να… «σφυρίζει» την αναβολή της συνεδρίασης μπροστά στο διαφαινόμενο «ναυάγιο», σημειώνοντας πως «για να αποφύγουμε τις οριακές καταστάσεις και τις οριακές νομιμοποιήσεις θα αναβάλλουμε τη συνεδρίαση και παρακαλώ τον υπουργό να φέρει σε επόμενο νομοσχέδιο τη σχετική αλλαγή ώστε να προχωρήσει και το έργο της Επιτροπής»…  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:05